Ontevreden Bruce Willis legde productie van grote Disney-film na 20 dagen stil

Ontevreden Bruce Willis legde productie van grote Disney-film na 20 dagen stil

'Broadway Brawler' was een romantische komediefilm die gepland stond om uit te komen in 1997.

In 1997 stonden Bruce Willis en Maura Tierney op het punt om samen te schitteren in de romantische komediefilm Broadway Brawler, een film over een gepensioneerde hockeyspeler die de liefde vindt. Willis was echter ontevreden en de film kwam uiteindelijk nooit uit.

Broadway Brawler zou geregisseerd worden door Lee Grant, geproduceerd door Willis en Joseph Feury en zou in 1997 worden gedistribueerd door The Walt Disney Company. Andere castleden waren onder meer Daniel Baldwin, Alex Boyd, Jenifer Lewis en Casey Moses Wurzbach, hoewel het onduidelijk is hoeveel van hun scènes daadwerkelijk waren opgenomen op het moment dat de productie werd stopgezet.

20 dagen
De film zou volledig worden opgenomen in Feury's geboorteplaats Wilmington, Delaware. Maar na ongeveer twee jaar in pre-productie en 20 dagen van opnames, werd de productie van Broadway Brawler stopgezet vanwege de vijandige sfeer op de set.

Willis was ontevreden over de prestaties van meerdere leden van de crew, waaronder cinematograaf William A. Fraker, kostuumontwerper Carol Oditz, regisseur Grant en Willis' co-producent Feury. Al deze personen, samen met verschillende andere leden van de cast en crew, werden ontslagen.

Productie voortzetten
Broadway Brawler zou worden gedistribueerd door Disney en tegen de tijd dat de productie werd stopgezet, was al meer dan de helft van het budget van 28 miljoen dollar uitgegeven. Hierdoor bracht Willis regisseur Dennis Dugan aan boord om te proberen de productie voort te zetten.


Echter, voordat Dugan in staat was om scènes op te nemen, werd de productie definitief stilgelegd. De agenten van de andere acteurs spraken publiekelijk hun overtuiging uit dat deze acteurs volledig zouden worden uitbetaald, ondanks het stopzetten van de productie. Later werd gemeld dat ze tot een minnelijke schikking waren gekomen. Het is uiterst ongebruikelijk dat een productie met een dergelijk groot budget simpelweg eindigt zonder een voltooide film.

Deal
Het einde van de productie van Broadway Brawler werd grotendeels toegeschreven aan de acties en het gedrag van Willis, waardoor hij in een moeilijke positie kwam te staan bij The Walt Disney Company, waarvoor de film werd gemaakt. Willis werd geconfronteerd met een rechtszaak van 17,5 miljoen dollar.


In plaats van Willis aan te klagen, sloot de studio echter een deal met hem om aan drie films te werken tegen een sterk verlaagd salaris, wat Willis accepteerde. De eerste film van deze overeenkomst was Armageddon, waarvoor Willis 3 miljoen dollar ontving, een aanzienlijke salarisverlaging ten opzichte van zijn gebruikelijke vraagprijs van 20 miljoen dollar. Het verschil zou het verloren geld van Broadway Brawler dekken.

Een van meest memorabele rollen
Uiteindelijk liep het goed af voor Willis, want een van zijn succesvolste films was een van de drie films. Na Armageddon speelde hij namelijk in The Sixth Sense, een van Willis' meest memorabele rollen. De derde film die hij in speelde was The Kid. Deze drie films brachten samen wereldwijd 1,3 miljard dollar op.


Broadway Brawler zullen we dus nooit te zien krijgen, maar doordat de film nooit werd uitgebracht, kregen we wel Willis te zien in de andere drie films die we wel kunnen zien. Armageddon kan je bekijken op Disney+, The Sixth Sense kan je huren en kopen op Pathé Thuis en Prime Video. The Kid is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.

Ook interessant
Bruce Willis terug in de spotlights: Ontroerend Instagram-filmpje toont situatie van de ster
Bruce Willis wordt sinds zijn gedwongen pensioen goed afgeschermd door zijn familie. De ster uit klassiekers als Die Hard en The Fifth Element blijkt een... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair