Dit wist je nog niet over de fantasyfilm 'Beetlejuice' uit 1988

Dit wist je nog niet over de fantasyfilm 'Beetlejuice' uit 1988

De film kreeg bijna een heel andere titel omdat Warner Bros. ontevreden was.

De tegenwoordig legendarische Tim Burton bracht in 1988 zijn klassieker Beetlejuice uit. Het is haast niet voor te stellen dat er ontevredenheid heerste over de titel, maar dit was absoluut wel het geval.

In de aanloop naar Beetlejuice Beetlejuice blikken we terug op een bizar feit over de originele film.

Verhaal
Nadat Barbara (Geena Davis) en Adam Maitland (Alec Baldwin) omkomen bij een auto-ongeluk, zitten ze vast in hun landhuis en kunnen ze het huis niet verlaten. Wanneer de ondraaglijke Deetzes (Catherine O'Hara, Jeffrey Jones) en hun tienerdochter Lydia (Winona Ryder) het huis kopen, proberen de Maitlands hen weg te jagen, maar dat lukt niet.

Hun pogingen trekken Beetlejuice (Michael Keaton) aan, een onstuimige geest wiens "hulp" al snel gevaarlijk wordt voor de Maitlands en de onschuldige Lydia.

House Ghosts
Gezien de iconische status van Beetlejuice is het ondenkbaar dat Warner Bros. oorspronkelijk geen fan was van de titel. Ze vonden House Ghosts een geschiktere titel, iets wat bij Tim Burton enkel op zijn lachspieren werkte.


Hij grapte dat hij de film dan liever Scared Sheetless zou noemen, maar dit werd serieus genomen door de studio en werd oprecht overwogen. Gelukkig werd de oorspronkelijke titel uiteindelijk behouden en werd er filmgeschiedenis geschreven.

Beetlejuice Beetlejuice
In de jaren nadat Beetlejuice uitkwam, is er eindeloos gepraat over een vervolg. Er waren talloze ideeën. Een aantal hiervan waren een film die zich zou afspelen in Hawaii, eentje in het wilde westen en zelfs een in Parijs.


In 2022 veranderde alles met de bekendmaking van Beetlejuice Beetlejuice, een direct vervolg op het origineel dat zich 36 jaar later afspeelt. Komende maand verschijnt de film eindelijk in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair