Zo gaat het nu met de acteur die 'The Crow'-acteur Brandon Lee doodschoot

Zo gaat het nu met de acteur die 'The Crow'-acteur Brandon Lee doodschoot

Brandon Lee werd per ongeluk doodgeschoten op de set van The Crow door Michael Massee.

The Crow uit 1994 is niet alleen in de film een naargeestig verhaal. In het echt werd de acteur Brandon Lee op de filmset doodgeschoten door zijn collega Michael Massee.

Het was een bedrijfsongeval, want het pistool had alleen dummies moeten bevatten. Het bleek niet goed genoeg gecontroleerd. Hierdoor was nog een fragment van een kogel in de loop aanwezig. Brandon Lee overleed in het ziekenhuis. Ondanks een lange hersteloperatie bleek de schade aan zijn buik te groot.

Vrijgespoken na bedrijfsongeval
Michael Massee werd vrijgesproken, maar kreeg feitelijk levenslang. In 2016 overleed hij op 64-jarige leeftijd aan maagkanker. De acteur uit Catwoman en The Amazing Spider-Man sprak gelukkig - per hoge uitzondering - met Extratv over de dramatische gebeurtenis op de filmset.

Hij vertelde: "Ik heb er nooit over gesproken voor de camera. Ook heb ik het voorval alleen besproken met zijn verloofde en zijn moeder. Het had om een hele hoop redenen niet moeten gebeuren. Ik had die revolver helemaal niet moeten hanteren in die scène. Dat stond niet in het scenario."

Had niet moeten gebeuren
Hij vervolgde: "Pas bij het opnemen kwam de regisseur met een wijziging in plannen. Als het een echte revolver was geweest met een echte kogel, had die kogel hem niet eens geraakt. Het zou er naast hebben gezeten. Maar het gebeurde allemaal wel."


Michael Massee vertelde ook dat hij een jaar vrij had genomen na dat incident. Maar dat hielp niet genoeg. Hij bleef last houden van nachtmerries en was zich erg bewust van gevaar geworden. Hij zei dat het verwerken van zijn emoties een lang en bedachtzaam proces was.

Ook interessant
'The Crow' crasht, terwijl Marvel opnieuw casht met 'Deadpool & Wolverine'
Afgelopen weekend was het weer wat rustiger in de Noord-Amerikaanse bioscopen na een maandenlange drukte. De nieuwe films The Crow en... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair