Aangrijpend oorlogsdrama uit 2024 staat direct in Netflix top 10: 89 procent op Rotten Tomatoes

Aangrijpend oorlogsdrama uit 2024 staat direct in Netflix top 10: 89 procent op Rotten Tomatoes

De film The Great Escaper met Michael Caine en Glenda Jackson scoort goed bij de Netflix-kijkers.

Eerder dit jaar verscheen de kleine film The Great Escaper in de Nederlandse bioscopen. Het oorlogsdrama is de allerlaatste film die de 91-jarige legendarische acteur Michael Caine (The Cider House Rules) heeft opgenomen.

The Great Escaper is geregisseerd door Oliver Parker (Dad's Army) en Netflix omschrijft de dramafilm met woorden als "Aangrijpend" en "Feelgood". Naast Caine zijn er ook rollen voor acteurs als de in juni 2023 op 87-jarige leeftijd overleden Glenda Jackson, John Standing, Jackie Clune en Danielle Vitalis.

Sterk ontvangen
De Tomatometer staat na 37 recensies op een mooie 89 procent en de Critics Consensus luidt als volgt: "The Great Escaper is mooi, zonder te sentimenteel te worden, en krijgt extra lading dankzij de geweldige acteerprestaties van Michael Caine en Glenda Jackson."

Caine zei over zijn laatste filmrol tegenover BBC Today: "Ik blijf zeggen dat ik met pensioen ga. Nou, dat doe ik nu. Ik dacht, ik speelde de hoofdrol in een film die ongelooflijke recensies kreeg... Wat ga ik doen om dit te overtreffen?"

Nu op Netflix
Wil je The Great Escaper graag zien? Je vindt het drama nu hier op Netflix.


De synopsis volgens Netflix: Een getroebleerde WO II-veteraan beraamt met zijn vrouw een plan om het verzorgingstehuis uit te glippen en de 70e viering van D-Day in Frankrijk bij te wonen.

Ook interessant
Provocerende nieuwe Netflix Original schokt veel kijkers
Netflix heeft een nieuwe Untold-documentaire online gezet en deze wordt direct goed bekeken... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair