Tim Burton (Batman) bedenkt zich over superheldenfilms: "Heel anders nu"

Tim Burton (Batman) bedenkt zich over superheldenfilms: "Heel anders nu"

De regisseur maakte twee Batman-films, maar daar zal het wel bij blijven wat betreft het superheldengenre.

Tim Burton heeft de nodige blockbusters gemaakt, maar Batman en Batman Returns horen zeker bij zijn bekendere werk. Zijn fans hopen dat hij nog eens een superheldenfilm zal maken, maar hier heeft de regisseur zelf geen interesse in.

Hoewel zijn Batman-hoofdrolspeler, Michael Keaton, terugkeerde voor meer DC-avonturen, laat Burton weten dat hij er geen zin meer in heeft. De reden hiervoor? Volgens de filmmaker komen er vandaag de dag veel te veel superhelden-blockbusters uit.

Reactie
Tijdens een recent interview laat Burton zich erover uit: "Als je me nu vraagt of ik nog eens een superheldenfilm zal maken zeg ik je nee. Ik sta eigenlijk altijd open voor alles en zeg nooit nooit, maar het is niet waar ik op dit moment interesse in heb".

"Ik had geluk, want toen ik mijn 'Batman' tweeluik uitbracht bestond de term franchise nog niet. 'Batman' was een soort van experiment. Het was iets heel anders dan wat superheldenfilms nu zijn. We hadden toen nog geen interventie van de studio".

Focus
Burton eindigt door te benadrukken dat ze destijds nog veel meer vrijheid hadden: "We waren gewoon gefocust op een enkele film. Je hoeft niet te denken aan vervolgen, sequels of een heel universum. Nu is het allemaal ingewikkelder".




NieuwsFilm

meest populair