J.K. Rowling verwijdert stilletjes tweets van X na dreiging rechtszaak

J.K. Rowling verwijdert stilletjes tweets van X na dreiging rechtszaak

J.K. Rowling is inactief op social media na controversie en juridische actie rond Imane Khelif.

Het onmogelijke lijkt te zijn gebeurd: J.K. Rowling is stil op social media. En voor de zekerheid heeft zij zo'n 27 tweets verwijderd van haar Twitter/X-account. Haar account is al bijna twee weken inactief.

Het heeft allemaal te maken met de Algerijnse bokser Imane Khelif. Te midden van de controverse rond het geslacht van de sterke bokser bij de Olympische spelen waren J.K.Rowling, Jake Paul en Elon Musk een van de velen die dachten dat de vrouwelijke bokser een transgender was.

Gevaarlijke atleet
Imane zou hierdoor een gevaar zijn voor de vrouwelijke boksers in haar gewichtsklasse. Imane is vanaf haar geboorte echter een vrouw en is ook zo opgevoed in Algerije. Wel lijdt ze hier volgens Sportskeeda aan een zeldzame aandoening, waardoor zij XY-chromosomen heeft. Deze disbalans komt vaker voor onder vrouwelijke atleten.

Imane zette ondanks alle negatieve aandacht door en werd Olympisch kampioen. Maar nu beginnen de rechtszaken tegen bekendheden die lasterlijk en opruiend waren, waardoor Imane onnodig heeft moeten lijden. Ook J.K. Rowling is aangeklaagd, want met haar grote achterban gingen haar tweets over de Olympische kwestie viraal.

Veel haat
De auteur van de Harry Potter-boeken lijkt nu toch iets in te binden, aldus Creepy.org. Al twitterde ze als een van haar laatste tweets dat zij echt zelf wel kan zien of iemand een vrouw of een man is. Daar had zij de vele haatmail niet voor nodig.



J.K. Rowling is al jaren fel als het gaat om het beschermen van vrouwen en vrouwenrechten. Hierdoor heeft zij intussen de Britse LGBTQ-community tegen zich - en nu Imane Khelif en waarschijnlijk heel Algerije ook. Feit is wel, dat zij zich zorgen maakte om hoe gevaarlijk de ring kan zijn voor een vrouw als er een te mannelijke vrouw als tegenstander wordt neergezet.

NieuwsFilm

meest populair