3 geweldige films die je NU op Netflix en andere streamingdiensten kijkt

3 geweldige films die je NU op Netflix en andere streamingdiensten kijkt

Goede filmtips voor vanavond: deze drie films moet je absoluut een keer gezien hebben.

Netflix heeft honderden films in zijn catalogus staan. Soms zie je dan ook door de bomen het bos niet meer. Wij hebben door de catalogus heen gesnoeid en vandaag wederom drie interessante, sterke films - die dus gewoon op Netflix staan - voor je op een rijtje gezet.

Killers of the Flower Moon (2023)
Regie: Martin Scorsese | Cast: Leonardo DiCaprio , Lily Gladstone, Robert De Niro, e.a. | Te zien op: Apple TV+
Wanneer er olie wordt gevonden onder de grond van de Osage-stam in Oklahoma, wordt de inheemse bevolking zeer welvarend en trekt men de aandacht van buitenstaanders. Aangezien de olierechten niet verkocht kunnen worden, bedenkt veehouder William Hale dat zijn niet al te snuggere neef Ernest Burkhart maar moet trouwen met een van hen. Dat wordt uiteindelijk Mollie. De stam krijgt echter te maken met een hoop gruwelijkheden.



12 Years a Slave (2013)
Regie: Steve McQueen | Cast: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, e.a. | Te zien op: CineMember / Videoland
Solomon Northup, een getalenteerd violist, wordt op en dag ontvoerd en verkocht als slaaf. Niemand luistert naar hem wanneer hij vertelt een vrij man te zijn. Na twaalf jaar ontmoet hij een hevige tegenstander van de slavernij. Deze ontmoeting zal voor altijd zijn leven veranderen. Na al het gruwelijke lijden dat hem is aangedaan, durft hij langzaam weer te dromen over een terugkeer naar huis.



The Fault in our Stars (2014)
Regie: Josh Boone | Cast: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Laura Dern, e.a. | Te zien op: Disney+ / Netflix
Hazel en Gus zijn twee tieners die beiden beschikken over een cynisch gevoel voor humor en een bijzondere kijk op het leven hebben. Hazel is ongeneeslijk ziek en tegen alle verwachtingen in ontmoet ze Gus bij een praatgroep voor kankerpatiënten. Langzaam maar zeker worden ze verliefd op elkaar. Ze vertrekken samen naar Amsterdam voor een romantisch avontuur.



NieuwsFilm

meest populair