Hoe heeft iedereen deze 'Harry Potter'-blooper over het hoofd kunnen zien?

Hoe heeft iedereen deze 'Harry Potter'-blooper over het hoofd kunnen zien?

In Hogwarts hebben ze misschien dan wel geen elektriciteit, daar had deze cameraman blijkbaar geen last van...

Harry Potter is en zal altijd een van de meest geliefde franchises blijven, of we het nu hebben over de boeken of de films. Toch betekent dit niet dat er geen fouten in voorkomen. In de tweede film zit namelijk een behoorlijk grote blunder.

Het gaat hier om de tweede film in de reeks, genaamd Harry Potter and the Chamber of Secrets. In dit hoofdstuk, dat in 2002 uitkwam, staat Harry op het punt om terug te keren naar Hogwarts, wanneer hij door de elf Dobby gewaarschuwd wordt dat zijn terugkeer naar de school tot een ramp zal leiden.

Confrontatie
Harry besluit toch te gaan en komt er al snel achter waar Dobby het over had. Meerdere studenten worden versteend aangetroffen. Niet alleen moet Harry erachter zien te komen wat er precies aan de hand is, hij moet ook oppassen voor Professor Snape en zijn klasgenoot Draco Malfoy, die hem lijken te willen dwarsbomen.

Met laatstgenoemde gaat Harry op een gegeven moment een duel aan. Tijdens een les worden studenten uitgedaagd het tegen elkaar op te nemen. Het is gedurende deze scène dat de kijker erachter komt dat Harry, net zoals Voldemort, met slangen kan communiceren.

Goed opletten
De meeste aandacht gaat natuurlijk hier naar uit, maar als je goed oplet tijdens deze scène kom je erachter dat regisseur Chris Columbus wel een grote blunder in deze scène heeft laten zitten.


Wanneer het beeld van de aanwezige studenten voorbij komt, is duidelijk te zien dat er links in het beeld een cameraman staat. Blijkbaar werd dit door Columbus en zijn team over het hoofd gezien, want deze scène zit gewoon in de film. Let maar eens goed op rond 0:54 hierboven.

Fout
Het komt wel eens in blockbusters voor dat zo'n foutje opduikt, maar het gaat dan vaker om iets 'onschuldiger' moment, zoals een reflectie in een spiegelwand of iets dergelijks. Toch was Columbus niet de eerste die deze fout maakte. Ridley Scott ging hem met Gladiator al voor.




Ook interessant
Hoe heeft iedereen deze 'Harry Potter'-blooper over het hoofd kunnen zien?
Harry Potter is een van de geliefdste filmfranchises aller tijden, maar het was natuurlijk wel te verwachten dat als er zoveel films worden gemaakt dat hier...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair