VERWIJDERD: Trailer voor epische scifi-film 'Megalopolis' van Francis Ford Coppola: "Mijn beste werk ooit"

VERWIJDERD: Trailer voor epische scifi-film 'Megalopolis' van Francis Ford Coppola: "Mijn beste werk ooit"

Star Wars-ster Adam Driver bouwt een betere toekomst in 'Megalopolis'.

In mei beleefde Megalopolis van regisseur Francis Ford Coppola zijn wereldpremière tijdens het 77e filmfestival van Cannes. De film was een van de vele kandidaten voor de Palme d'Or, maar moest het uiteindelijk afleggen tegen de film Anora van Sean Baker.

Voor het gewone publiek komt de bioscooprelease van Megalopolis steeds dichterbij. De $120 miljoen kostende epische scifi-film gaat eind september in flink wat landen in première, maar bereikt pas in december de Nederlandse bioscopen.

"Mijn beste werk"
Coppola noemde Megalopolis eerder "het beste werk waar ik ooit het voorrecht heb gehad om leiding aan te geven." Voor de filmmaker, bekend van klassiekers als The Godfather en Apocalypse Now, is het zijn eerste film sinds Twixt uit 2011. Zijn laatste succesvolle film verscheen in 1997 met The Rainmaker met Matt Damon.

Megalopolis is dus een bijzonder prijzige productie. De $120 miljoen werd door Coppola zelf ingebracht. Hij verzamelde een aantal mooie namen voor de film, met onder andere Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Laurence Fishburne en Dustin Hoffman.

Nieuwste trailer
Hoewel Megalopolis een staande ovatie kreeg in Cannes, waren de critici minder onder de indruk. De Tomatometer staat tot op heden op een matige 53 procent na 68 recensies. De nieuwste trailer moet het grote publiek overtuigen.

UPDATE: De trailer is door Lionsgate verwijdert omdat er onjuiste quotes van critici waren opgenomen.
"Lionsgate trekt per direct de trailer voor Megalopolis terug," laat een woordvoerder van de filmstudio weten in een verklaring aan onder meer Variety. "We bieden onze oprechte excuses aan aan de betrokken critici en aan Francis Ford Coppola en American Zoetrope voor deze onvergeeflijke fout. We hebben het verpest. Het spijt ons."


In Megalopolis ligt een grote stad in puin na een verwoestende ramp. Cesar, een briljante architect en uitvinder van het miraculeuze materiaal Megalon, wil een utopische stad opbouwen waarin mensen echt gelukkig kunnen zijn.

Weerstand
Maar zijn idealisme roept weerstand op, vooral bij de machthebbers waaronder burgemeester Cicero en de populistische Clodio. Ondertussen zoekt Julia, de dochter van de burgemeester, naar de zin van haar leven.


Ook interessant
Wisselende reacties op Francis Ford Coppola's 'Megalopolis': Van "waanzinnig" tot "saai"
Francis Ford Coppola heeft tientallen jaren, en uiteindelijk $120 miljoen dollar van zijn eigen geld, besteed aan het tot leven brengen van Megalopolis, een project dat hij... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair