Deze rampenfilm met George Clooney ben je waarschijnlijk compleet vergeten

Deze rampenfilm met George Clooney ben je waarschijnlijk compleet vergeten

Wolfgang Petersens 'The Perfect Storm' vertelt het waargebeurde verhaal van een ramp uit 1991.

Het genre van de rampenfilm kan enorm uiteenlopen qua kwaliteit. Voor elk hoogtepunt zoals Twister heb je weer een Sharknado. Daarom zetten we ondergewaardeerde of vergeten rampenfilms in het zonnetje.

Het betreft hier de film The Perfect Storm met o.a. George Clooney, die weliswaar ver van een meesterwerk is, maar toch een groot succes was.

Verhaal
De film gaat over de moedige mannen en vrouwen die elke werkdag hun leven riskeren, door hun vissersboten en reddingsboten te laten vechten tegen de grillige krachten van de natuur. Specifiek volgt het de bemanning van de vissersboot Andrea Gail.

Hun ergste angsten worden werkelijkheid op zee op Halloween in 1991, wanneer ze worden geconfronteerd met drie woedende weerfronten die onverwachts botsen en de grootste, hevigste storm in de moderne geschiedenis veroorzaken.

Waargebeurd
In tegenstelling tot de meeste rampenfilms is The Perfect Storm gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De 'perfecte storm' was hartstikke echt. De storm, die aanvankelijk een cycloon was, absorbeerde orkaan Grace ten zuiden ervan en ontwikkelde zich later in zijn leven tot een kleine naamloze orkaan. De schade die de storm aanrichtte, bedroeg meer dan $ 200 miljoen, en dertien mensen kwamen om het leven.


Sebastian Junger bracht in 1997 het non-fictieboek The Perfect Storm. Wolfgang Petersen (Das Boot) kreeg de taak om een verfilming te regisseren, en dat ligt natuurlijk gevoelig. Nadat de film uitkwam, spanden de families van twee bemanningsleden een rechtszaak aan tegen de filmmakers vanwege het fictionaliseren van bepaalde gebeurtenissen.

Groot succes
De film werd gemixt ontvangen door critici, maar het viel goed in de smaak bij het publiek. De film bracht ruim 320 miljoen dollar op en was een van de succesvolste films van 2000. Tegenwoordig zou de omzet gelijk staan aan zo'n 600 miljoen dollar wegens inflatie.


Naast Clooney zijn ook Mark Wahlberg, John C. Reilly, Diane Lane, Karen Allen en William Fitchner onderdeel van de cast. Je bekijkt The Perfect Storm nu op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair