Deze pikante Scarlett Johansson film snap je na 10 keer kijken waarschijnlijk nog niet

Deze pikante Scarlett Johansson film snap je na 10 keer kijken waarschijnlijk nog niet

'Under the Skin' werd door sommige kijkers uitstekend onthaald, anderen vonden het helemaal niks.

Scarlett Johansson is al decennialang een van de grootste namen in de filmwereld. De actrice wist hoge ogen te gooien in diverse blockbusters, maar een van haar films zorgde voor de nodige gefronste wenkbrauwen. Menig kijker heeft de onderstaande film namelijk niet begrepen.

Het gaat hier om Under the Skin uit 2013. Johansson neemt de hoofdrol op zich en is hierin te zien als een vrouw die gaat onder de naam Laura. Het gaat hier echter om een buitenaards wezen, dat op aarde leeft.

Doel
Zij doet zich voor als een prachtige en fascinerende vrouw, die in haar aantrekkelijke 'camouflagepak' op zoek gaat naar mannen om haar honger te stillen. Hoewel dit allemaal goed verloopt, begint zij langzaam maar zeker menselijke emoties te krijgen en aan zichzelf te twijfelen.

Laura begint zichzelf steeds minder als alien en steeds meer als mens te gedragen, wat voor een innerlijk conflict zorgt. Naast dat Laura de mannen steeds succesvol weet te verleiden, draait de film dus ook om het psychologische aspect.

Lastig
Vanwege het feit dat zij aan zichzelf begint te twijfelen, wordt het verhaal niet alleen fascinerend maar ook wel wat verwarrend. Er wordt weinig dialoog gebruikt, en de context blijft vaag, wat de kijker dwingt om zelf betekenis te geven aan wat er gebeurt.


Dat niet alleen. De film is surrealistisch en dit gaat gekoppeld met de nodige abstracte beelden die moeilijk te doorgronden zijn. Regisseur Jonathan Glazer maakt dan ook gebruik van een unieke visuele stijl, die zowel betoverend als desoriënterend werkt .

Meer
De sfeer wordt verder versterkt door het vreemde en vaak ongemakkelijke geluidsontwerp van Mica Levi, dat bijdraagt aan de vervreemding die de kijker ervaart. Dit alles zorgt ervoor dat Under the Skin niet gemakkelijk te begrijpen is na één keer kijken.


Sommigen beschouwen het als een meesterwerk dat diep graaft in thema's zoals menselijkheid en vervreemding. Deze kijkers vinden het een viscerale ervaring die hen uitdaagt om buiten de grenzen van traditionele cinema te denken.

Kijken
Aan de andere kant vinden veel mensen de film verwarrend en moeilijk toegankelijk. De afwezigheid van een duidelijke plot en de langzame pacing maken het voor sommigen lastig om zich betrokken te voelen.

Toch is Under the Skin een film die juist door zijn complexiteit meerdere keren verdient om bekeken te worden. Wil je deze zelf een kans geven of gewoon opnieuw kijken en erachter komen of je nieuwe lagen en betekenissen kunt ontdekken? Kijk deze dan nu op Pathé Thuis.

Ook interessant
Deze thriller snap je na 10 keer kijken waarschijnlijk nog niet
Denis Villeneuve is nu al een lange tijd een van de grootste namen in Hollywood. De regisseur wist hoge ogen te gooien met de nodige blockbusters en...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair