Robert Downey Jr. is al een jaar bezig met zijn terugkeer in het Marvel Cinematic Universe

Robert Downey Jr. is al een jaar bezig met zijn terugkeer in het Marvel Cinematic Universe

De acteur heeft het allemaal heel goed uitgekiend met Kevin Feige en Bob Iger.

Vorige maand stond de filmwereld op zijn kop, toen bekend werd gemaakt dat Robert Downey Jr. terug zal keren voor meer Marvel-avonturen. De met een Oscar bekroonde acteur zal echter niet weer te zien zijn als Iron Man, maar in de huid kruipen van Doctor Doom. Hier heeft hij maar liefst een jaar lang gesprekken over gevoerd.

Meer dan tien jaar lang was Downey Jr. hét gezicht van het MCU. Met Avengers: Endgame werd er echter een punt gezet achter het verhaal van Tony Stark/Iron Man. De acteur laat zich nu uit over zijn nieuwe rol als Victor von Doom/Doctor Doom.

Gesprek
Downey Jr. heeft er het volgende over te zeggen: "Deze gesprekken begonnen eigenlijk al een jaar geleden, aangezien Kevin Feige en ik in contact bleven. We zijn goed bevriend. Ik kan het heel goed vinden met de hele Marvel-familie".

"Kevin kaartte het idee als eerste aan. Hij zei: "Stel dat..." Toen begon hij over een mogelijke terugkeer en hoe dit zou kunnen gaan. We hadden beiden meteen door dat, als dit zou gebeuren, het perfect uitgekiend zou moeten worden. De verwachtingen liggen natuurlijk gigantisch hoog".

Stroomversnelling
De geliefde acteur vervolgt: "We kwamen al snel bij Doctor Doom terecht. Ik wilde het erover hebben met Bob Iger, maar hij was meteen overtuigd. Vanaf toen ging het snel. Ik kan er nog niet veel over loslaten, maar ik had dit nooit voor mogelijk kunnen houden. Het is echt krankzinnig wat er gaat gebeuren".



"We wilden allemaal niet terugkeren naar iets dat in onze ogen perfect is afgerond, maar we hadden wel zin om opnieuw iets op te bouwen. Ons doel is nu om een van de beste films aller tijden voor de fans te leveren".

NieuwsFilm

meest populair