Fans schrikken van "echt gat" in het lichaam van Robert Downey Jr.

Fans schrikken van "echt gat" in het lichaam van Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.'s borstgat in Iron Man was een nep-prothese en geen echte wond.

Fans van Iron Man weten het niet meer. Robert Downey Jr. lijkt echt een gat in zijn borstkas te hebben gehad bij de filmscènes. Het was geen CGI!

Toch is niets wat het lijkt in Hollywood. Studio's en make up artists kunnen een hoop met prosthetics op filmsets. De acteur kreeg namelijk een nep-borstkas voor waarin die befaamde 'arc reactor' was geplaatst.

Het blijkt nep
Robert Downey Jr. werd rechtop geplaatst bij het filmen, terwijl hij in de film lijkt te liggen. Door de belichting en de hoek van de camera's leek alles echt. Het is een methode die vaker wordt toegepast, zoals bij de film Star Trek: First Contact.

Bij een recent bericht van Historic Vids op Twitter/X reageren fans verschrikt met: "Had hij echt een gat in zijn borst?" en "Damn, mijn broeder had echt een gat". Maar die hebben de behind-the-scenes van Marvel gemist.

Echte superheld
Nadat Iron Man uitkwam in 2008 groeide de Marvel-held uit tot een van de meest geliefde superhelden wereldwijd. Robert Downey Jr. bleek met zijn personificatie een enorme omzet te genereren voor de studio's, de bioscopen, de verkoop en verhuur van de films - en zichzelf.



NieuwsFilm

meest populair