'Joker: Folie à Deux' belooft helemaal gestoord te worden: "gemaakt door gekke mensen"

'Joker: Folie à Deux' belooft helemaal gestoord te worden: "gemaakt door gekke mensen"

De vervolgfilm van Todd Phillips begint met een Looney Tunes-achtige animatiesequentie.

Over iets meer dan anderhalve maand verschijnt Joker: Folie à Deux in de bioscoop. Het vervolg op de R-rated hit uit 2019 lijkt een knotsgekke film te worden.

Volgens regisseur Todd Phillips is dat precies de bedoeling. "Het doel van deze film is om het gevoel te geven dat hij gemaakt is door gekke mensen," zo vertelt hij aan Variety.

Animatiesequentie
Dat is deels de reden waarom de film een musical is geworden, waarin de liefdesrelatie tussen Joker (Joaquin Phoenix) en Harley Quinn (Lady Gaga) vooral wordt uitgedrukt in liedjes. Maar het gaat nog verder.

Volgens Variety begint de film namelijk met een animatiesequentie geïnspireerd op de Looney Tunes. Phillips heeft bekende animator Sylvain Chomet (Les Triplettes de Belleville) ingehuurd om de sequentie tot leven te brengen.

Nog meer
En er is nog meer. Zo schijnt de film ook een variétéshow-achtige sequentie te hebben waarin Phoenix en Gaga een moordzuchtige parodie op het muziekduo Sonny & Cher uitbeelden.


Het is dus zeer goed mogelijk dat de bedoeling van Phillips straks ook daadwerkelijk overkomt op het witte doek. Joker: Folie à Deux is vanaf 4 oktober in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair