Terugkeer naar 'Beetlejuice': Michael Keaton vond dat aan deze voorwaarde absoluut moest worden voldaan

Terugkeer naar 'Beetlejuice': Michael Keaton vond dat aan deze voorwaarde absoluut moest worden voldaan

De hoofdrolspeler heeft misschien wel de belangrijkste rol, het moest niet de grootste zijn.

Over niet al te lang komt Beetlejuice Beetlejuice uit, het langverwachte vervolg op Beetlejuice van Tim Burton. Het origineel kwam uit in 1988, maar Michael Keaton had vele decennia later toch zin om het personage wederom te spelen, maar had wel één voorwaarde.

Volgende maand zal de sequel zijn wereldpremière kennen tijdens het Venice Film Festival. Keaton geeft op dit moment dan ook de nodige interviews om zijn film in het zonnetje te zetten. Tijdens een recent gesprek liet hij weten enkel en alleen terug te keren als we hem niet te veel in de film zien.

De reden
Vreemd is dit niet. Keaton is in het origineel ook maar 17 minuten te zien. Hij had een soortgelijke voorwaarde voor Beetlejuice Beetlejuice. Zo begint de geliefde acteur: "Vanaf het begin heb ik meteen gezegd: "Nee, je kan niet te veel Beetlejuice laten zien, want dan verpest je het"."

"In mijn ogen maakt hij nu meer deel uit van het verhaal van iemand anders in plaats van dat hij het leiding gevende figuur is. Er gebeurt iets en hij maakt deel uit van dit avontuur. Het was voor mij dan ook belangrijk dat dit nieuwe verhaal en niet Beetlejuice zelf centraal staat".

Aangename verrassing
Keaton is niet het enige bekende gezicht dat terugkeert voor de sequel. Winona Ryder en Catherine O'Hara zijn ook wederom van de partij. De grote nieuwkomers zijn Jenna Ortega en Willem Dafoe. Volgens Keaton staat ons iets heel moois te wachten.



"Ik heb genoten van 'Beetlejuice', dit was een super leuke en spannende ervaring. Het vervolg is precies zo, maar het ziet er nog mooier uit en er zitten echt emotionele momenten in. Dat had ik niet verwacht maar dat maakt het allemaal nog zo veel beter!"

NieuwsFilm

meest populair