De opvallende manier waarop Ridley Scott de originele 'Alien' met de eerste 'Star Wars'-film vergelijkt

De opvallende manier waarop Ridley Scott de originele 'Alien' met de eerste 'Star Wars'-film vergelijkt

De regisseur noemt 'Star Wars' de "romantische versie van de ruimte."

Zonder George Lucas' Star Wars hadden we Alien misschien nooit te zien gekregen. Althans, als je regisseur Ridley Scott mag geloven.

Scott vertelt aan The Hollywood Reporter dat Star Wars een enorme impact op hem had. Hij was destijds van plan om een verfilming van Tristan & Isolde te maken, maar "waarom [zou je dat doen] als [Lucas] dit soort films maakt?"

Alien
Toen kwam het script van Alien op zijn pad, en Scott liet zich voor die film rijkelijk inspireren door Star Wars. Scott zag het project als "de antithese van Star Wars," met "een soort vieze ruimteschepen [die] niet langer futuristisch waren."

Volgens Scott was Star Wars de "romantische versie van de ruimte." Met Alien wilde hij juist voor realisme gaan. "Op een grappige manier reageerde ik [onbewust] op de manier waarop Star Wars was gedaan."

Alien: Romulus
De visuele stijl en designs van Alien zijn inmiddels iconisch geworden. Met Alien: Romulus, de nieuwste film in de reeks die nu in de bioscoop draait, zien we dan ook een terugkeer van die elementen op het witte doek.



NieuwsFilm

meest populair