Spektakelstuk 'Gladiator II' verschijnt op deze dag in de bioscoop

Spektakelstuk 'Gladiator II' verschijnt op deze dag in de bioscoop

Gladiator II, het langverwachte vervolg van Ridley Scott, verschijnt dit najaar in de bioscoop

Een van de meest geanticipeerde films van 2024 is Gladiator II. De sequel van regisseur Ridley Scott is al jaren in ontwikkeling, en met het einde van de zomer in zicht, lijkt de releasedatum steeds dichterbij te komen

Gladiator II is het vervolg op Gladiator, waarin acteur Russell Crowe een tot slaaf gemaakte generaal speelt, genaamd Maximus. De Romein stijgt op als gladiator in het colosseum, en zint op wraak tegen de corrupte keizer, gespeeld door Joaquin Phoenix.

Cast
Gladiator II focust zich op de zoon van Maximus, genaamd Lucius. De hoofdrol wordt gespeeld door de populaire Ierse acteur Paul Mescal. Andere toevoegingen aan de cast zijn Denzel Washington en Pedro Pascal.

Hoewel de oude cast plaats moest maken voor een frisse nieuwe wind aan acteurs, komen er ook enkele oude bekenden om de hoek kijken. Zo hervatten onder anderen Connie Nielsen en Derek Jacobi hun rollen in de vervolgfilm.

Productie
Gladiator II werd in meerdere plekken op de wereld opgenomen. Veel opnames vonden plaats in onder andere Marokko en het Europese eiland Malta. Laatstgenoemde locatie werd gebruikt als het Oude Rome. Ook werden veel scènes opgenomen in een filmstudio in Londen.



De langverwachte sequel mocht overigens wel wat kosten. Naar verluidt betreft het productiebudget van Gladiator II ergens tussen de $250 en $310 miljoen dollar. Daarmee is de film zeker de duurste film van heel 2024.

Release
Gladiator II heeft een geplande Nederlandse release op 14 November. Het worden drukke bioscoopzalen dit najaar, ook gezien de releases van Joker: Folie à Deux en de Bob Dylan biopic A Complete Unknown.



De verwachtingen van zowel fans als filmcritici lijken hooggespannen. Gezien de release dit najaar hebben fans van Gladiator hebben nog even tijd om de eerste film terug te kijken. Mocht je zelf Gladiator weer terug willen kijken, dan kan dat via Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair