De iconische twist in 'The Sixth Sense' was "helemaal geen geheim"

De iconische twist in 'The Sixth Sense' was "helemaal geen geheim"

Maar hoe kan het dan dat niemand hier ook maar iets vanaf wist?

Vandaag de dag nemen grote studio's allerlei maatregelen om hun blockbusters zo lang mogelijk te beschermen. Zodra er een nieuwtje over een film bekend wordt dit vaak al op het internet verklapt, zelfs voordat de film te zien is. Vroeger ging dat er toch anders aan toe.

M. Night Shyamalan staat bekend als een regisseur die graag gaat voor plot-twists. In bijna al zijn films weet hij de kijker voor de gek te houden, maar zijn grootste en geliefdste iconische twist was eigenlijk helemaal geen geheim.

Verhaal
Het gaat hier om The Sixth Sense, in de ogen van menig filmfanaat de beste film van Shymalan. Hierin volgen we de 8-jarige Cole Sear, die een huiveringwekkend geheim met zich meedraagt: hij kan overleden mensen zien.

Dan ontmoet hij de kinderpsycholoog Dr. Malcolm Crowe, die de bovennatuurlijke krachten van Cole tracht te doorgronden. Crowe wordt echter geconfronteerd met een waarheid die hij niet kan bevatten.

Twist
Wat blijkt, Crowe is zelf ook al overleden, en kan alleen gezien worden door Sear. Het zou natuurlijk zonde zijn om dit al te weten voordat je de film kijkt, maar gelukkig werd dit geheim gehouden, ondanks dat de studio hiervoor geen maatregelen nam.


Zo zegt hoofdrolspeler Haley Joel Osment tijdens een recent interview: "Ik kan me eerlijk gezegd helemaal niks herinneren van een afspraak of gesprek om dit allemaal geheim te houden. Het was gewoon een andere tijd waarin we leefden".

Internet
Osment vervolgt: "Er was nog geen 'spoiler cultuur', in ieder geval niet zo veel als nu. Met de komst en groei van het internet is het veel lastiger om alles geheim te houden. Dat gaat er nu toch wel anders aan toe helaas..."




NieuwsFilm