'Troy'-acteur Brian Cox haalt hard uit naar 'Deadpool & Wolverine': "Altijd hetzelfde verhaal"

'Troy'-acteur Brian Cox haalt hard uit naar 'Deadpool & Wolverine': "Altijd hetzelfde verhaal"

De bekende Hollywoodster zegt dat de filmwereld niet meer is wat het was.

Deadpool & Wolverine mag dan wel een gigantisch succes zijn, niet iedereen is er een fan van. Acteur Brian Cox, o.a. bekend van de blockbuster Troy en de serie Succession, haalt nu uit naar de nieuwe Marvel-film.

De acteur was afgelopen weekend aanwezig bij het Edinburgh International Film Festival waar hij het had over de stand van zaken in de filmwereld: "Ik denk dat het er heel slecht aan toegaat met de filmervaring. Ik denk dat het een deel van zijn magie is verloren, ook vanwege Marvel, DC en soortgelijke studio's".

Kritiek
Cox vervolgt: "Het begint allemaal te imploderen. We raken het plot kwijt. Kijk eens naar 'Deadpool & Wolverine'. Ja, deze film brengt veel op, maar het is allemaal hetzelfde. De ene na de andere superheldenfilm gebaseerd op een stripboek komt nu uit".

"Het is voor een acteur makkelijk om dit te doen. Wanneer je namen hebt als Hugh Jackman en Ryan Reynolds dan weet je dat de kassa gaat rinkelen. De studio zal dan sowieso een fortuin verdienen, dat is al een zekerheid".

Weetje
Grappig genoeg was Cox zelf ook in een superheldenfilm te zien, namelijk X2, het vervolg op X-Men. Hierin speelt hij de wetenschapper William Stryker, die Logan zijn adamantium skelet en klauwen geeft en dus als het ware Wolverine creëert.



De 78-jarige Cox eindigt door te zeggen: "Deadpool komt Wolverine tegen, die ik gecreëerd heb. Ik ben dit eigenlijk al vergeten. Er was toen nog niet zo veel geld bij betrokken. Wanneer deze film nog langskomt op televisie en ik weer even te zien ben als Stryker krijg ik hier bijvoorbeeld niks voor".

NieuwsFilm

meest populair