De reden waarom Mark Wahlberg het aan de stok kreeg met Jack Nicholson tijdens 'The Departed'

De reden waarom Mark Wahlberg het aan de stok kreeg met Jack Nicholson tijdens 'The Departed'

Als je de hele tijd je tekst blijft improviseren is de kans groot dat dit je collega's gaat irriteren.

Martin Scorsese heeft ons al heel wat pareltjes geleverd, al zal menig filmfanaat zeggen dat een van zijn beste werken ongetwijfeld The Departed is. Hierin zijn belangrijke rollen weggelegd voor Jack Nicholson en Mark Wahlberg, maar de twee konden het niet altijd even goed met elkaar vinden.

In dit meesterwerk uit 2006 is Wahlberg te zien als Sergeant Dignam, die achter Nicholsons Frank Costello aangaat. De twee personages haten elkaar in de film, maar dit zorgde ook voor enkele irritaties tussen de acteurs zelf.

Improvisatie
De belangrijkste reden hiervoor is dat Wahlberg vaak improviseerde. Dignam gebruikt vaak grove taal, dus wanneer de acteur improviseerde, zette hij dit ook voort. Dit werd niet door iedereen evenveel op prijs gesteld.

Zo begint Wahlberg: "Ik was veel aan het improviseren, maar Dignam zegt eigenlijk bijna nooit iets leuks. Ik zei dan ook niet de aardigste dingen in het bijzijn van Jack. De manier waarop hij me daarna aankeek... Ik heb nog nooit iemand zo naar me zien kijken".

Toch nog
Ondanks het feit dat dit een 'waarschuwing' leek te zijn, ging Wahlberg toch door. Uiteindelijk greep Scorsese in. Wahlberg vervolgt: "Toen ik het weer deed zag ik Martin en Jack praten. Zij zeiden toen samen: "Dit is de laatste keer dat je dit deed". Vanaf dat moment hield ik me aan het script"



NieuwsFilm

meest populair