Waarom Kevin Costner en Clint Eastwood nooit meer samenwerkten na 'A Perfect World'

Waarom Kevin Costner en Clint Eastwood nooit meer samenwerkten na 'A Perfect World'

Kevin Costner en Clint Eastwood werkten samen aan één film maar hadden creatieve verschillen - in alles.

Kevin Costner en Clint Eastwood kennen elkaar al vanaf de jaren 80. Beiden acteren, regisseren en schrijven en beiden hebben een voorliefde voor westernfilms. Toch werkten zij alleen samen aan de film A Perfect World. Die samenwerking uit 1993 kreeg geen vervolg. Apart van elkaar maakten beiden verder naam, terwijl andere sterren wel vaker samenwerkten. Wat ging er mis?

Clint Eastwood had destijds succes met White Hunter Black Heart, The Rookie en Unforgiven - een scenario dat Kevin zelf jaren najoeg. Kevin Costner werd geprezen voor Dances with Wolves, JFK en Robin Hood: Prince of Thieves. Maar Jack Green, de vaste cinematograaf van Clint, wist meer en vertelde dat hier aan Esquire.

Verschil in wensen
Toen Kevin gevraagd werd voor A Perfect World die door Clint Eastwood geregisseerd zou worden, zette hij een eis neer: Clint moest ook in de film acteren. Hoewel Clint dat eerst totaal niet van plan was, ging hij akkoord om te kunnen beginnen met filmen.

In die tijd stond Kevin echter bekend om zijn driftbuien op filmsets, waar Clint de onverstoorbare gast was. Toen Clint een scène wilde filmen en Kevin boos riep dat hij nog niet klaar was, vroeg Clint aan de crew: "Vind zijn extra en doe hem een shirt aan."

Creatieve verschillen
Clint startte met het filmen van de scène waar Kevin door een veld had moeten lopen. Kevin baalde dat hij als ster vervangen werd door maar een extra en werd nog bozer. Maar Clint reageerde slechts met: "Geen probleem. We gaan door. Ik word betaald om te filmen."



Niemand had ooit ruzie met Clint op de filmset. Kevin wel. Beide sterren bleken niet te matchen met hun creatieve ideeën. Clint wilde een Clint-film, Kevin een art-film. Clint stond bekend om zijn paar takes, terwijl Kevin altijd door wilde tot de perfecte take. Die ruzies werkten door in de film. In de YouTube-video van Warner Bros staat de trailer van dit meesterwerk - want dat was de film wel.

NieuwsFilm

meest populair