Duistere versie van 'The Little Mermaid' werd bijna werkelijkheid

Duistere versie van 'The Little Mermaid' werd bijna werkelijkheid

Hoewel de verfilming van het sprookje geschrapt werd, wisten Coppola en Spaeny toch nog samen een hit te maken met 'Priscilla'.

Cailee Spaeny onthulde in een interview met Empire dat ze bijna een rol speelde in een geschrapte film van filmmaker Sofia Coppola.

De actrice vertelde dat haar allereerste callback afkomstig was van Coppola en dat dit was voor een duistere verfilming van een sprookje.

Heel vreemd en avant-garde
"Mijn allereerste callback was voor 'The Little Mermaid', die uiteindelijk niet gemaakt werd. Ik stuurde een vreemde auditie-tape, waarop een zeemeermin zonder dialoog te zien was. Het was heel vreemd en avant-garde."

Coppola's visie voor de film was gebaseerd op het oorspronkelijke, zeer duistere verhaal, wat sterk zou afwijken van het geliefde Disney-verhaal. Het project werd uiteindelijk echter geannuleerd vanwege creatieve verschillen en budgetbeperkingen.

Geen zeemeerminnen, maar Aliens
Spaeny heeft misschien geen rol bemachtigd als avant-garde zeemeermin in een duistere versie van 'The Little Mermaid', maar ze is nu wel in de bioscopen te zien in een ander verontrustend verhaal.


De actrice speelt een van de hoofdrollen in de allernieuwste scifi-horrorfilm Alien: Romulus die nu in de bioscopen draait.

NieuwsFilm