Franse filmlegende Alain Delon (88) overleden: je kent hem van deze films

Franse filmlegende Alain Delon (88) overleden: je kent hem van deze films

De acteur was vooral actief van de jaren 60 tot en met de jaren 80.

Icoon van de Franse cinema Alain Delon is vandaag op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie. De acteur was vooral actief van de jaren 60 tot en met de jaren 80.

Delon stond bekend om zijn knappe uiterlijk en charmes. In zijn carrière heeft hij veel samengewerkt met bekende regisseurs uit de Franse 'New Wave' zoals Jean-Pierre Melville en Jean-Luc Godard.

Bekende rollen
Delon viel voor het eerst op met zijn rol in de komedie Faibles femmes, waarna hij te zien was in The Talented Mr. Ripley-verfilming Plein Soleil. Die film gaf hem internationale bekendheid.

In 1967 maakte Delon de misdaadfilm Le Samouraï met Melville. Twee jaar later was hij tegenover Romy Schneider te zien in de thriller La Piscine. Daarna verscheen hij in gangsterfilms zoals Borsalino.

Late carrière
In de jaren 70 probeerde Delon door te breken in Hollywood, maar dat lukte niet. Hij maakte Teheran 43 in Rusland en speelde een dubbelrol voor Godard in Nouvelle Vague. In 1999 kondigde hij aan te stoppen met acteren.


Toch was de acteur ook daarna nog te zien. In 2008 speelde hij Julius Caesar in Asterix aux Jeux Olympiques. Ook behaalde hij succes op tv. Zijn laatste rol kwam in 2019 in Toute Ressemblance, waarin hij zichzelf speelde.

NieuwsFilm

meest populair