J.K. Simmons wist meteen dat hij "de juiste man" was voor zijn beste schurkenrol

J.K. Simmons wist meteen dat hij "de juiste man" was voor zijn beste schurkenrol

De acteur wist dat het de rol voor hem bestemd was, omdat hij zichzelf in elke regel van Fletcher herkende.

J.K. Simmons reflecteerde tijdens een gesprek met GQ op zijn Oscar-winnende rol als de iconische Whiplash-schurk, dirigent Fletcher.

Whiplash uit 2014 gaat over Andrew Neiman (Miles Teller) die een plek weet te bemachtigen in de Chaffer Conservatory Jazzband uit New York.

Dictatoriale muziekleraar
Al snel raakt Neiman geobsedeerd met zijn dictatoriale muziekleraar Fletcher en wil hij alles doen om zichzelf te bewijzen bij de veeleisende leraar.

Om de veeleisende Fletcher te kunnen spelen moest Simmons leren hoe hij een jazzband moest dirigeren en regisseur en schrijver Damien Chazelle stelde voor om een body double in te huren.

Niet zomaar met de armen zwaaien
Als reactie op deze suggestie, staarde de acteur Chazelle aan en zei hij: "Ik ben een klassiek geschoolde muzikant. Ik wilde Leonard Bernstein zijn. Ik ben een dirigent."



"Dus ik ga niet zomaar een acteur zijn die daar met zijn armen zwaait. Ik ga deze partituren leren," aldus een vastberaden Simmons.

Het script
Naast dat de acteur een klassiek geschoolde muzikant is, wist hij zeker dat de iconische rol voor hem weggelegd was toen hij het script voor het eerst in handen had.



"Het was één van die dingen die ik las en ik kon mezelf 100% als Fletcher zien," legt de acteur uit.

De juiste man voor de rol
"Ik begreep wie hij was, wat hij wilde, wat hij nodig had, en ik wist dat ik de juiste man was voor de rol."

NieuwsFilm

meest populair