Deze film moest de volgende 'Matrix' worden, maar scoort 0% op Rotten Tomatoes

Deze film moest de volgende 'Matrix' worden, maar scoort 0% op Rotten Tomatoes

'Ballistic: Ecks vs. Sever' wordt vaak beschreven als een van de slechtste films ooit gemaakt.

The Matrix was een groot succes en was een van de beste films uit 1999. Het wordt ook beschouwd als een van de beste scifi-films aller tijden. In 2002 kwam de actiethriller Ballistic: Ecks vs. Sever uit, wat de volgende Matrix moest worden. De film was echter een grote flop.

Ballistic: Ecks vs. Sever werd geregisseerd en geproduceerd door de Thaise filmmaker Wych Kaosayananda. Antonio Banderas en Lucy Liu spelen de hoofdrollen in de film.

Verhaal
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de film zou worden gemaakt met Wesley Snipes en Jet Li in de hoofdrollen, en daarna zouden Sylvester Stallone en Vin Diesel de hoofdrollen vertolken. Kaosayananda had een voorkeur voor Chow Yun-fat en Jean Reno, maar de producenten beschouwden hen niet als financieel haalbaar.

Uiteindelijk kregen Banderas en Liu de rollen. Banderas speelt de rol van Jeremiah Ecks, een voormalige FBI-agent die geplaagd is door de mysterieuze dood van zijn vrouw en een kluizenaar is geworden. Hij wordt gechanteerd om weer in dienst te treden om een onstuitbare ex-DIA-agent, codenaam Sever (Liu), op te sporen. De twee rivaliserende geheime agenten moeten uiteindelijk samenwerken om een gemeenschappelijke vijand te bestrijden.

Een van slechtste films ooit
Ballistic: Ecks vs. Sever werd zeer negatief ontvangen door critici en wordt vaak beschreven als een van de slechtste films ooit gemaakt. De film presteerde slecht aan de kassa en bracht slechts 20,2 miljoen dollar op met een budget van 70 miljoen dollar.


De film heeft dan ook een score van 0% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de website luidt: "Ballistic: Ecks vs. Sever is een verbazingwekkend onhandige film die bombastische, non-stop actie biedt zonder een greintje humor, samenhang, stijl of originaliteit." Met in totaal 119 recensies, de meeste ooit voor een film met een score van 0%, is Ballistic: Ecks vs. Sever de slechtst beoordeelde film in de geschiedenis van Rotten Tomatoes.

Kijken?
Wil je Ballistic: Ecks vs. Sever toch eens zien? De film is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd.

NieuwsFilm

meest populair