Krankzinnig bloederige body horror met Demi Moore: op deze dag zie je 'The Substance' in de bios

Krankzinnig bloederige body horror met Demi Moore: op deze dag zie je 'The Substance' in de bios

Nadat 'The Substance' in première ging op het filmfestival van Cannes, komt het binnenkort uit in de bioscoop.

Demi Moore is helemaal terug. In mei 2024 was ze te gast op het filmfestival van Cannes, waar haar nieuwste film The Substance in première ging. De film won daar de prijs voor beste scenario en komt binnenkort uit in de bioscoop.

The Substance is een nieuwe body horrorfilm, geschreven en geregisseerd door Coralie Fargeat, en met Moore, Margaret Qualley en Dennis Quaid in de hoofdrollen. Normaal zou Ray Liotta in de film spelen, die in februari 2022 gecast werd voor de film. Hij overleed echter in mei van dat jaar voordat hij zijn scènes kon filmen. Hierdoor verving Quaid hem.

Verhaal
The Substance volgt Elisabeth Sparkle, de ster van een aerobics-show, die op haar 50e verjaardag door haar baas ontslagen wordt vanwege haar leeftijd. Wanneer ze thuis terugkomt, met haar moraal op het dieptepunt, ontvangt ze een onverwacht voorstel.

Een mysterieus laboratorium biedt haar een wonderbaarlijke substantie aan. Als ze het injecteert, zal ze de beste versie van zichzelf worden; jonger, mooier, perfecter. Moore speelt de oudere versie van Elisabeth, terwijl Qualley de jongere versie vertolkt.

Naakt
In de film is er een moment dat het personage van Moore volledig naakt te zien is. Moore zei dat ze nerveus was over het filmen van deze scène op 61-jarige leeftijd en zich kwetsbaar voelde. Ze gaf echter aan dat co-actrice Qualley, die een jongere versie van haar speelt en ook volledig naakt optreedt, haar hielp zich op de set op haar gemak te voelen.


Moore zei dat ze iemand had gevonden die een geweldige partner was met wie ze zich zeer veilig voelde. "We waren duidelijk behoorlijk close - naakt - en we hadden ook veel plezier in die momenten vanwege de absurditeit van bepaalde situaties," aldus Moore.

Cannes
The Substance ging op 19 mei 2024 in première op het filmfestival van Cannes, waar het kans maakte op de Gouden Palm. Uiteindelijk won regisseur Fargeat de prijs voor beste scenario. De film kreeg na de première op Cannes lovende kritieken.


Op Rotten Tomatoes heeft The Substance op dit moment een score van 90%. De kritische consensus op de website luidt: "Gedurfde horror, ontzettend slim en mogelijk Demi Moore's beste prestatie, The Substance is een adembenemend meesterwerk van schrijfster-regisseur Coralie Fargeat."

In de bioscoop
Na zijn première in Cannes komt The Substance binnenkort uit in de bioscoop. In Nederland zal de film te zien zijn in de bioscoop vanaf 19 september. Het is dus nog een goede maand wachten.

NieuwsFilm

meest populair