Na tragedie: regisseur Joel Souza verklaart waarom film 'Rust' toch doorgaat

Na tragedie: regisseur Joel Souza verklaart waarom film 'Rust' toch doorgaat

De regisseur laat eindelijk van zich horen en laat zich uit over meerdere details.

Alec Baldwin is al decennialang een bekende acteur, maar de laatste jaren komt hij voornamelijk langs in het nieuws vanwege het tragische ongeluk dat plaatsvond tijdens de opnames van Rust. Hier laat nu niemand minder dan de regisseur van de film, Joel Souza, zich voor het eerst uitgebreid over uit.

De acteur kreeg op de set een revolver overhandigd met de mededeling dat deze ongeladen was. Er kwam echter wel een echte kogel uit het wapen. Souza zelf raakte gewond, maar de jonge cameravrouw Halyna Hutchins kwam zelfs om het leven.

Interview
Tijdens een recent interview laat Souza zich er over uit: "Toen ik werd neergeschoten voelde het echt alsof ik werd getrapt door een paard of werd neer geknuppeld. Ik voelde helemaal niks meer maar tegelijkertijd deed het enorm veel pijn".

"Het was een heel eng en vreemd gevoel. Ik lag op mijn knieën en schreeuwde het uit van de pijn, maar ik weet niet meer wat ik precies zei of riep. De kogel was nét langs mijn longen gegaan, dus het scheelde niet veel of het had ook voor mij daar kunnen eindigen".

Rechtszaak
Wapenexpert Hannah Gutierrez-Reed moet 18 maanden in de gevangenis doorbrengen, maar Baldwin zelf werd door de rechter vrijgesproken toen het bekend werd dat er bewijs was achtergehouden dat de acteur had kunnen helpen.



Souza werd gevraagd of hij dit gerechtigheid vond. De regisseur vervolgt: "Ik weet het niet. Ik weet niet eens meer wat gerechtigheid is. Niemand voelt zich goed als een ander naar de gevangenis moet gaan. Als jij je daarbij goed voelt, moet je eens lang en hard in de spiegel kijken".

De film
Tot slot legt Souza uit waarom hij de film toch afmaakt: "Lange tijd wilde ik hier niets van weten, maar als 'Rust' wordt afgemaakt, kunnen we de familie Hutchins financieel helpen. Dit is ook de laatste film van Halyna, dus het is ook een soort van eerbetoon".



"Het was niet makkelijk om dit af te maken. Alec was ook weer van de partij. Hij deed wat ik van hem vroeg. We zijn echter geen vrienden, maar ook geen vijanden. We hebben geen band of relatie. We hebben ons er gewoon doorheen geworsteld".

NieuwsFilm

meest populair