Waarom het ruim 20 jaar heeft geduurd voordat Channing Tatum zijn droompersonage Gambit mocht spelen

Waarom het ruim 20 jaar heeft geduurd voordat Channing Tatum zijn droompersonage Gambit mocht spelen

In 'Deadpool & Wolverine' kreeg Channing Tatum eindelijk de kans om zijn droompersonage te vertolken.

Deadpool & Wolverine draait inmiddels al drie weken in de bioscoop en heeft de wereldwijde box-office compleet veroverd. Het is tot nu toe de tweede film die het dit jaar voor elkaar heeft gekregen om meer dan een miljard dollar om te zetten. In dit artikel bespreken we de grootste verrassing van de film: Channing Tatum als Gambit.

Ruim tien jaar geleden begon Tatum met de ontwikkeling van zijn Gambit-film, maar lang daarvoor werd hij al gezien als de juiste persoon voor de rol.

The Last Stand
Regisseur Bryan Singer had een scène gefilmd voor X2 waarin Gambit een kleine cameo had, maar dit werd uit de film geknipt. Singer wilde dat het personage een grote rol zou krijgen in het vervolg The Last Stand, maar hij had hier geen zeggenschap meer over.

De nieuwe schrijvers en regisseur wilden Gambit bewaren voor een toekomstige film. Voordat dit besluit werd genomen, was Channing Tatum uitgekozen om de rol te spelen. De casting werd nooit officieel, omdat het personage uit het script werd gehaald.

X-Men: Origins & solofilm
De film waarin Gambit eindelijk zijn introductie zou maken, werd X-Men Origins: Wolverine. Helaas kon Tatum de rol niet aannemen vanwege de opnames van G.I. Joe: The Rise of Cobra en ging de rol naar Taylor Kitsch.


X-Men Origins was niet het succes waar studio 20th Century Fox op hoopte, dus zagen we Kitsch niet terug als Gambit. Dit leidde wel tot de start van de ontwikkeling van een solofilm over Gambit met Tatum in de rol.

Deadpool & Wolverine
De Gambit-film is ruim tien jaar in ontwikkeling geweest, maar uiteindelijk werd het project geschrapt nadat 20th Century Fox werd overgenomen door Disney. Gambit lag niet in lijn met de plannen voor het Marvel Cinematic Universe, maar dit jaar kreeg Tatum eindelijk wat hij al zo lang wilde.


Hij kreeg eindelijk de kans om Gambit te spelen in Deadpool & Wolverine. Zijn vertolking van het personage werd goed ontvangen door fans en is onwijs populair. Betekent dit dat de solofilm er toch gaat komen? Als het aan Tatum ligt wel.

NieuwsFilm

meest populair