Acteur krijgt nog steeds een "mooi salaris" door zijn rol in 'The Shawshank Redemption'

Acteur krijgt nog steeds een "mooi salaris" door zijn rol in 'The Shawshank Redemption'

De acteurs in The Shawshank Redemption verdienen nog steeds veel geld dankzij dvd-verhuur en streaming.

The Shawshank Redemption uit 1994 mag het misschien in de bioscopen niet goed hebben gedaan - gedacht wordt dat de titel mensen in verwarring bracht, maar de film wordt nog altijd goed bekeken.

De klassieker had maar een budget van 25 miljoen Amerikaanse dollar, dus de acteurs hebben geen hoge salarissen ontvangen. Morgan Freeman kreeg 300.000 voor zijn acteerwerk en Tim Robbins 500.000. De vraag is wel of zij in aanmerking kwamen voor extra bonussen en hoe hoog die bedragen dan kunnen zijn.

Lekker als bijverdienste
Voor Bob Gunton, die een bijrol had als gevangenisbewaarder, tikt de commissie in elk geval aan. Hij vertelde dat hij destijds 120.000 ontving voor zijn inzet. Maar de extra inkomsten uit dvd-verhuur, streaming, etc. waren voor hem een aanzienlijk extraatje.

Hij zei hier tegen The Wall Street Journal: "Het is een belangrijke inkomstenbron gebleken voor mij. Ik ontving tot de 10de verjaardag jaarlijks een bedrag van zes cijfers. Ik verwacht dat mijn dochter later nog steeds bedragen zal ontvangen."

Uitzonderlijk hoog
Het is overigens een uitzondering dat een film zoveel geld blijft opbrengen. Voor degenen die nog twijfelen aan de onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee gevangenen: De trailer is te zien in de YouTube-video van Warner Bros.



NieuwsFilm

meest populair