Deze misdaadfilm met Jim Carrey scoort 0% op Rotten Tomatoes

Deze misdaadfilm met Jim Carrey scoort 0% op Rotten Tomatoes

'Dark Crimes' is een van de slechtst beoordeelde films ooit.

Jim Carrey is vooral bekend om zijn komische talent, maar de acteur speelde in 2016 ook eens in een misdaadfilm. Dark Crimes werd geregisseerd door Alexandros Avranas en geschreven door Jeremy Brock, en was een grote flop.

Dark Crimes is gebaseerd op een artikel uit 2008 in The New Yorker van David Grann, getiteld True Crime: A Postmodern Murder Mystery. Producer Brett Ratner had Dark Crimes al sinds 2010 in ontwikkeling met de film die in première ging op het Warsaw Film Festival onder de titel True Crimes.

Verhaal
Carrey speelt de hoofdrol in de film samen met onder andere Agata Kulesza, Charlotte Gainsbourg, Kati Outinen, Zbigniew Zamachowski en Marton Csokas. Dark Crimes speelt zich af in Warschau, Polen en werd gefilmd in Krakau, Polen. Het volgt detective Tadek (Carrey), die een zaak op zich neemt waarbij een zakenman is vermoord.

Tot zijn en ieders verbazing is de zaak identiek aan een moord die wordt beschreven in een recent gepubliceerde roman van een man genaamd Kozlov (Csokas). Hoewel de misdaad in eerste instantie lijkt op een eenvoudig op te lossen zaak, ontdekt Tadek een duister geheim dat de situatie veel gecompliceerder maakt.

Zwaar bekritiseerd
Ondanks enig lof voor de cast, werd Dark Crimes door critici zwaar bekritiseerd vanwege het trage tempo, de sombere toon en de manier waarop mishandelde vrouwen werden gepresenteerd. Het is een van de slechtst beoordeelde films van 2016 met een score van 0% op Rotten Tomatoes.


De kritische consensus op de website luidt: "Dark Crimes is een routinematige, onaangename thriller die er niet in slaagt om zijn boeiende waargebeurde verhaal en een toegewijde Jim Carrey-prestatie om te zetten in zelfs maar bescheiden spanning."

Kijken?
Wil je Dark Crimes toch eens zien? Je kan de film huren en kopen op Pathé Thuis en Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair