Als je dit weet, dan kijk je 'Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je 'Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2' nooit meer

Regisseur David Yates maakte een opvallende fout in "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2".

Er zijn weinig boekverfilmingen die zo populair zijn als de Harry Potter-reeks. Hoewel de acht films niet altijd de boeken nauwkeurig volgden, maakte regisseur David Yates echter een opvallende grote fout in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2.

Van 2001 tot 2011 domineerde de Harry Potter-franchise het fantasy-genre. Er werden in tien jaar tijd maar liefst acht films gemaakt, die in totaal meer dan zeven miljard dollar wisten op te halen bij de wereldwijde Box Office.

Boeken
De Harry Potter-films werden gebaseerd op de boeken van J.K. Rowling, en maakten van acteurs Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson absolute wereldsterren.

Het bronmateriaal van J.K. Rowling werd altijd in grote lijnen gevolgd, hoewel niet alle gebeurtenissen uit de boeken de uiteindelijke films wisten te halen. Regisseur David Yates maakte in de laatste Potter-film echter een erg slordige fout.

Slordig
Na de dood van het personage Severus Sneep, gespeeld door Alan Rickman, haalt Harry een traan vol herinneringen uit Sneep en giet deze in de zogeheten 'Hersenpan'. Hij ontdekt zo dat Sneep altijd verliefd was op zijn moeder, Lily.



De scène is een absolute fan-favourite, omdat het een zachtere kant van Sneep toont. Maar er is een vreemd detail: Sneep lijkt enkele van Lily's herinneringen te hebben, wat onmogelijk is. De Hersenpan zou alleen Sneep's eigen herinneringen moeten laten zien.

Kritiek
De Harry Potter-reeks heeft al vaker kritiek gehad op het feit dat er meerdere concessies werden gedaan ten opzichte van de originele boeken. Hoewel de films voor velen puur jeugdsentiment is, lijkt Warner Brothers toch de inhoud van de boeken meer uit te diepen.



In 2023 kondigde streamingdienst HBO Max een gloednieuwe Harry Potter-serie aan, waarbij elk seizoen het gehele verhaal van één boek vertelt. Naar verwachting krijgt de serie ergens in 2026 een release. Mocht je de Harry Potter-films weer willen kijken, dan kan dat via HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair