Deze gadget van Apple zit in 'Mission: Impossible' waar een waanzinnige $15 miljoen voor is betaald

Deze gadget van Apple zit in 'Mission: Impossible' waar een waanzinnige $15 miljoen voor is betaald

Apple betaalde Paramount pictures vele miljoenen om een enorme Apple laptop te promoten.

Tegenwoordig is Apple niet meer weg te denken als leverancier van onder andere computers, laptops en mobiele telefoons. In de jaren 90 was dat nog anders. het merk betaalde Paramount Pictures vele miljoenen om Apple te promoten.

Maar liefst 15 miljoen dollar betaalde Apple op een laptop van Apple te promoten, de PowerBook 5300. De laptop verscheen in de film Mission: Impossible uit 1996 met Tom Cruise.

Mission: Apple
In die periode leed Apple nog flinke verliezen, zelfs recordverliezen. Opvallend is dat Apple te laat was om nog invloed uit te oefenen op hoe de laptop gebruikt zou gaan worden. Zelfs het besturingssysteem op de laptop is onjuist afgebeeld in de film.

Nog opvallender is dat de PowerBook 5300 een flop was. De laptops werden teruggeroepen omdat er problemen waren met de batterijen die spontaan in brand vlogen. De missie van Apple was duidelijk mislukt. Gelukkig voor Apple ging het enkele jaren een stuk beter na de introductie van onder andere de iPhone.

Andere films
Overigens was de Powerbook ook te zien in de film Independence Day van 20th Century Fox en met Will Smith. Check hieronder reclamespotjes van Apple die rond de release van beide films op televisie verschenen.



Ook interessant
Deze briljante gadget uit James Bond is een ware must voor in je huiskamer
Soms zijn er gadgets in de James Bond-films die je graag zou willen hebben. Denk aan de prachtige auto's van 007 of zijn horloges. Maar de geheim agent krijgt soms gadgets.. [Lees verder]

NieuwsFilm