Eerste recensies 'Alien: Romulus': kijken of skippen?

Eerste recensies 'Alien: Romulus': kijken of skippen?

De nieuwe Alien-film wordt enorm sterk ontvangen: terug naar de roots?

Net als de Terminator-films zijn de laatste films in de reeks niet bepaald goed ontvangen. Sinds Ridley Scotts Alien uit 1979 en James Camerons Aliens uit 1986 wist alleen Scotts prequel Prometheus uit 2012 indruk te maken. Hoe zit het met de nieuwste film die morgen in de bioscoop verschijnt?

De nieuwste film heet Alien: Romulus en is geregisseerd door Fede Álvarez, bekend van de films Evil Dead (2013), Don't Breathe (2016) en The Girl in the Spider's Web uit 2018. Op Rotten Tomatoes stromen de veelal lovende recensies online.

Sterke ontvangst
Op het moment van schrijven zijn er 68 recensies verzameld en die zorgen ervoor dat de Tomatometer op een sterke 85 procent staat, met een nette 6,50/10 als gemiddelde beoordeling.

[Alien: Romulus] bewijst dat er, vijfenveertig jaar nadat de Xenomorph het publiek voor het eerst de stuipen op het lijf joeg, nog steeds genoeg zuurbloedig leven in de monsterlijke botten van de franchise zit," zijn woorden van Nick Schager, recensent van The Daily Beast.

Trouw
"Alien: Romulus blijkt de sterkste deel in de franchise in drie decennia te zijn, doordat de film trouw blijft aan de principes die typisch zijn voor het genre," vindt Jake Cole van Slant Magazine.


Ook interessant
Wat je moet weten over 'Alien: Romulus' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken
Alien is na zeven jaar weer terug. In plaats van een vervolg op Ridley Scotts prequel Alien: Covenant, krijgen we nu Alien: Romulus van.. [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair