Wat je moet weten over 'Alien: Romulus' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over 'Alien: Romulus' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

De 'Alien'-franchise is na zeven jaar weer terug op het witte doek.

Alien is na zeven jaar weer terug. In plaats van een vervolg op Ridley Scotts prequel Alien: Covenant, krijgen we nu Alien: Romulus van Fede Alvarez (Don't Breathe).

Met Romulus keert de geliefde franchise terug naar zijn roots.

Verhaal
Romulus wijkt af van Ridley Scotts prequels Prometheus en Alien: Covenant en is meer 'traditioneel' Alien. Dit wordt meteen duidelijk wanneer je de synopsis leest.

Het verhaal gaat namelijk over een groep jonge ruimtekolonisten die, terwijl ze een verlaten ruimtestation doorzoeken, oog in oog komen te staan met de meest angstaanjagende levensvorm in het heelal.

Prequel en sequel
De film speelt zich af tussen de originele Alien en James Camerons Aliens. Het is dus wel onderdeel van het grote geheel, maar de film kan op zichzelf bekeken worden. De film is dus net zoveel bedoeld voor mensen die nog nooit een Alien-film hebben gezien en misschien nu pas kennismaken met de franchise, als mensen die al fan zijn sinds de eerste film.


Regisseur Fede Alvarez schakelde hulp in van de crew die verantwoordelijk was voor de special effects in Aliens om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van visuele effecten en CGI.

Gelukkig in de bios
In eerste instantie was het de bedoeling dat Alien: Romulus exclusief uit zou komen op de streamingdienst Hulu, net als de Predator-film Prey. De film werd gelukkig kort voor de opnames -allicht deels door het grote succes van Prey- omgezet van een streamingfilm naar een bioscoopfilm.


Aanstormend talent Cailee Spaeny (Civil War, Priscilla) speelt de hoofdrol. Naast haar zijn acteurs als Isabela Merced, Aileen Wu, David Jonsson, Archie Renaux en Spike Fern te zien in de film. Alien: Romulus is vanaf 15 augustus te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair