Bedenker van 'Hellboy' was niet gek op eerdere films, maar 'Hellboy: The Crooked Man' geweldig

Bedenker van 'Hellboy' was niet gek op eerdere films, maar 'Hellboy: The Crooked Man' geweldig

Waar het bij de andere 'Hellboy'-adaptaties "niet helemaal paste", wist de nieuwste film Mike Mignola te verbazen.

In een gesprek met GamesRadar+ op de San Diego Comic-Con vertelde 'Hellboy'-stripboekmaker Mike Mignola over zijn betrokkenheid bij de nieuwste Hellboy-film.

Samen met Christopher Golden schreef Mignola het originele script voor Hellboy: The Crooked Man en was betrokken bij het productieproces.

Andere ervaringen
"Ik kwam vaak laat bij projecten waar iemand anders de stukjes al op een manier had samengevoegd die niet helemaal paste," vertelde de stripboeken-legende.

Mignola is betrokken geweest bij meerdere Hellboy-adaptaties en "elk van hen was een heel andere ervaring."

Een kans
"Je hebt nooit controle, maar je voelt dat je in het begin wel controle hebt en dan hoop je dat iemand het ding dat je hebt gebouwd niet uit elkaar haalt," aldus de maker van Hellboy.


"Deze keer kreeg ik de kans om te zeggen: 'We gaan 'The Crooked Man' maken, we houden ons aan dat verhaal," zei Mignola. " Want dat is niet alleen mijn favoriete verhaal, het bevat ook de meeste van mijn favoriete 'Hellboy'-momenten."

Een sinister figuur
De nieuwe film, geregisseerd door Brian Taylor gaat Hellboy (Jack Kesy) en een beginnende BPRD-agente (Adeline Rudolph) die stranden in de jaren 50 in het landelijke Appalachia.


Hier bevindt zich een gemeenschap waarvan de bevolking geteisterd wordt door heksen, die allemaal worden bestuurd door een sinister figuur.

Verbazing
Mignola: "Dit is de enige film waarbij ik helemaal niet op de set was, maar de enige film waarbij ik elke dag de onbewerkte beelden heb gezien en bijna elke dag was ik verbaasd."

De bedenker vertelt dat hij dacht: "'Oh mijn god, dat ziet er zo uit, dit ziet er zo uit. Oh mijn god, ze hebben dezelfde hoek gebruikt voor die opname" en dat het "echt geweldig was om te zien hoe je werk tot leven werd gebracht."

NieuwsFilm

meest populair