Chris Hemsworth moest de hoofdrol in 'Star Trek 4' spelen, maar dat kwam er om deze reden nooit van

Chris Hemsworth moest de hoofdrol in 'Star Trek 4' spelen, maar dat kwam er om deze reden nooit van

Na de rol van George Kirk te spelen in Star Trek (2009), was het de bedoeling dat Chris Hemsworth zijn rol zou hernemen in 'Star Trek 4'.

De Star Trek-franchise bestaat al uit heel wat series en films. In 2009 kwam Star Trek uit, de elfde film in de Star Trek-franchise. In deze film, die een reboot is, speelde Chris Hemsworth de rol van George Kirk. De bedoeling was dat hij deze rol zou hernemen in Star Trek 4, maar dat kwam er nooit van.

Star Trek uit 2009 werd geregisseerd door J.J. Abrams en geschreven door Roberto Orci en Alex Kurtzman. Het fungeerde als een reboot die de belangrijkste personages uit de originele Star Trek-serie opnieuw introduceerde met een nieuwe cast die bestaat uit onder andere Chris Pine als James T. Kirk en Zachary Quinto als Spock.

Samenbrengen met zoon
In 2018 was Paramount Pictures klaar om verder te gaan met een vervolg op Star Trek Beyond uit 2016, dat Hemsworth zou terugbrengen als George Kirk uit de film van 2009 en hem zou laten samenwerken met zijn zoon, Captain James T. Kirk (Pine).

Een script werd geschreven door J.D. Payne en Patrick McKay, een regisseur werd aangesteld (S.J. Clarkson), en de productie stond op het punt te beginnen begin 2019, met een vermoedelijke release in de zomer van 2020.

Stopgezet
Echter, onderhandelingen over de deals met Hemsworth en Chris Pine konden niet worden hernieuwd en het project werd stopgezet. Dit leidde Paramount ertoe om verder te zoeken naar andere pogingen om Star Trek weer naar het grote scherm te brengen.


Hemsworth sprak meer over waarom hij denkt dat zijn Star Trek-project uit elkaar viel. In een aflevering van de Happy Sad Confused-podcast betreurde host Josh Horowitz hoe hij de Star Trek 4-film met Hemsworth nooit zou zien. De acteur merkte op dat dit te wijten was aan een paar redenen en beoordeelde hoe het project nooit tot stand kwam, waarbij hij zich niet richtte op salarisonderhandelingen maar op het script.

Script
Hemsworth zei: "Het script was uiteindelijk niet wat we nodig hadden om de film goed van de grond te krijgen. Er waren veel creatieve en logistieke uitdagingen die niet konden worden opgelost binnen de tijdslimieten en budgetten die we hadden. We probeerden echt iets speciaals te maken, maar het bleek te complex en onrealistisch om alles op tijd te realiseren. Het script was gewoon niet op het niveau dat we nodig hadden om een succesvol vervolg te maken."


Hemsworth voegde eraan toe dat de tijd tegen het idee heeft gewerkt om de rol die hij 15 jaar geleden speelde opnieuw op te pakken: "Het zou nu vreemd zijn om terug te flashbacken naar je vader en je af te vragen waarom hij zoveel ouder is dan de eerste keer dat hij stierf."

Terugkeer
Toen Horowitz sprak over hoe hij Hemsworth's rol in de film uit 2009 waardeerde, leek de acteur open te staan voor het idee van een terugkeer, zeggend: "We zouden kunnen proberen om het weer op te starten."


"Er was ooit sprake van dat ik de film zou maken met Chris Pine. Het script werd deels samengesteld en toen viel het uit elkaar. En als J.J. Abrams me morgen zou bellen en zou zeggen, 'Chris Pine en ik willen het doen,' zou ik waarschijnlijk zeggen 'Ja, laten we het doen.'"

Star Trek 4
Sinds 2015 zijn er verschillende iteraties van Star Trek 4 in ontwikkeling geweest. Na een heroverweging van de franchise, werden verschillende regisseurs aangesteld, die elke keer de film verlieten om verschillende redenen.



Tegen het einde van maart 2024 was Steve Yockey bezig met het schrijven van een nieuwe versie van de film, die door Paramount werd beschreven als het "finale hoofdstuk" van de hoofd-rebootfilmserie. Het is nog afwachten hoe Star Trek 4 eruit zal zien en wanneer de film zal uitkomen.

NieuwsFilm

meest populair