Dit enorme plotgat in 'Deadpool & Wolverine' zorgt voor terechte vraagtekens

Dit enorme plotgat in 'Deadpool & Wolverine' zorgt voor terechte vraagtekens

Alle tijdreis- en multiversum-capriolen zorgen toch voor flink wat vraagtekens.

Deadpool & Wolverine heeft inmiddels meer dan een miljard dollar binnengeharkt aan de wereldwijde box-office en is daarmee een van de grootste hits van het jaar. De geliefde Marvel-blockbuster bevat alleen een enorm plotgat dat voor zeer terechte vraagtekens zorgt.

LET OP! in dit artikel worden SPOILERS van Deadpool & Wolverine besproken. Als je de film nog niet hebt gezien, kun je dit artikel voor nu beter overslaan.

Anchor Beings
Deadpool & Wolverine introduceert het concept van een 'anchor being', een persoon wiens bestaan zo vitaal is voor hun universum dat hun dood de langzame ondergang van hun universum in gang zet.

In het geval van Earth-10005 is dit Logan/Wolverine (Hugh Jackman), maar die overleed in de film Logan. Mr. Paradox (Matthew Macfadyen) wil de verwoesting van dit universum niet zijn natuurlijke gang laten gaan, maar het zelf per direct vernietigen. Deadpool (Ryan Reynolds) gaat op zoek naar een andere variant van Wolverine om de anchor being van zijn wereld te vervangen en zo de verwoesting ervan voorkomt.

Logan en Laura in 10005
De film eindigt natuurlijk op een goede noot: Deadpool en Wolverine verslaan de vijanden en weten de wereld van Wade te redden. Dit deden ze niet alleen; ze werden bijgestaan door allerlei andere helden uit oude Marvel-films.


Eén hiervan is Laura/X-23 (Dafne Keen) uit Logan. We zien haar en Wolverine aan het eind van de film aanschuiven bij Wade en zijn vrienden, wat impliceert dat ze nu permanent in Earth-10005 wonen.

Verwarrende tijdlijn
Deadpool & Wolverine speelt zich af in 2024, en Wolverine gaat in 2029 dood in Earth-10005. Laura en de nieuwe variant van Wolverine leven dus in Earth-10005 terwijl Laura in 2024 zes jaar oud is en de originele Wolverine gewoon nog leeft. Er lopen dus twee Wolverine's en twee Laura's rond in dezelfde wereld.


Het is haast onmogelijk om niet een paar inconsistenties te hebben in een film waarin zowel tijdreizen als het multiversum centraal staan, maar dit is een wel erg opvallend plotgat. Het blijft wel een Deadpool-film, dus het is eigenlijk niet zo verrassend dat de regels er niet zo toedoen, dat is nou eenmaal het punt van het personage.

NieuwsFilm

meest populair