'Aquaman'-regisseur komt met remake 'Creature from the Black Lagoon'

'Aquaman'-regisseur komt met remake 'Creature from the Black Lagoon'

Hollywood probeert de klassieke monsterfilm al jaren terug te brengen naar het witte doek.

Universal Studios staat bekend om zijn klassieke monsterfilms, en een van de bekendste is Creature from the Black Lagoon. De film van Jack Arnold werd in 1954 uitgebracht in 3D.

Nu lijkt het erop dat niemand minder dan James Wan een remake gaat maken. De regisseur van de Conjuring-films presenteerde Universal volgens The Hollywood Reporter met een pitch voor een nieuwe versie.

Regie
Momenteel wordt er gezocht naar een schrijver voor de film. Volgens The Hollywood Reporter gaat Wan de film ook regisseren, wat de eerste keer zou zijn dat hij in de regiestoel klimt na Aquaman and the Lost Kingdom.

De film wordt geproduceerd door Wans productiemaatschappij Atomic Monster, die onlangs samenging met Blumhouse Productions. Wan en Blumhouse werken al jaren samen aan horrorfilms, waaronder The Conjuring.

Remake
Hollywood probeert al jaren een remake van The Creature from the Black Lagoon van de grond te krijgen. In de jaren 80 was John Landis ermee bezig, en in de jaren 90 probeerden John Carpenter en Ivan Reitman het ook.



NieuwsFilm

meest populair