Deze jaren 80-gadget was zijn tijd ver vooruit: de Sony Video Walkman voor films onderweg

Deze jaren 80-gadget was zijn tijd ver vooruit: de Sony Video Walkman voor films onderweg

Eind jaren 80 verscheen een opvolger van de gewone Walkman: de Video Walkman.

Tegenwoordig kijk je films en series waar je maar wilt, en dat doe je bijvoorbeeld op je mobiel, tablet of ouderwets op een televisie. In de jaren 80 was de Walkman van Sony de voorloper van alle huidige mobiele apparatuur. Wat waarschijnlijk niet veel mensen weten: er verscheen zelfs een Video Walkman.

De originele Walkman voor audio werd in 1979 geïntroduceerd en groeide uit tot een wereldwijde hit. Nog steeds verkoopt Sony Walkmans, tegenwoordig in de vorm van een geavanceerde MP3-spelers. De eerste Video Walkman verscheen in 1989.

Video Walkman
In 1989 presenteerde Sony de Video Walkman in de vorm van een draagbare Video8-cassetterecorder. Later verschenen andere Video Walkmans voor MiniDV en Digital8 en de DVD Walkman. Overigens werden de Video Walkmans nooit een groot succes.

Het grootste probleem was het formaat en de beperkte accuduur. Sony was duidelijk zijn tijd ver vooruit en werd later ingehaald door bijvoorbeeld laptops, smartphones en tablets.

Reclamevideo's
Leuk zijn de beelden voor de promotie van de Video Walkman. Hieronder zie je onder meer een reclamespot die werd uitgezonden op ESPN in november 1989. In de 30 seconden zien we hoe vier collega's Ghostbusters uit 1984 kijken op een gloednieuwe Video Walkman: "that's incredible!" Een volgende commercial toont een speler met Top Gun uit 1986.



Ook interessant
Disney trekt zijn handen verder van dvd en Blu-ray af: Sony Pictures regelt het binnenkort
Disney gaat stoppen met het produceren en verkopen van DVD's en Blu-ray's. Later dit jaar zal Sony de productie... [Lees verder]

NieuwsFilm