Vanaf deze dag zie je Disney's 'Mufasa: The Lion King' in de bioscoop

Vanaf deze dag zie je Disney's 'Mufasa: The Lion King' in de bioscoop

De trailer van Mufasa: The Lion King werd binnen twee dagen negen miljoen keer bekeken.

Een paar dagen geleden verscheen de eerste trailer van Mufasa: The Lion King. De trailer van de nieuwste Disney live action-film werd in 2 dagen tijd maar liefst negen miljoen keer bekeken. Maar wanneer kunnen we de The Lion King-prequel verwachten in de bioscoop?.

Toen in 2019 de klassieker The Lion King een live action remake kreeg, was een succesvolle Box Office te verwachten. De film van regisseur Jon Favreau wist maar liefst $1,6 miljard op te halen, een goede reden om een prequel in leven te blazen.

Verhaal
Mufasa: The Lion King vertelt het oorsprongsverhaal van het populaire Mufasa, de vader van Simba en diens relatie met zijn broer, Scar. Hun verhaal wordt verteld via flashbacks, waardoor de film zowel een sequel als een prequel is.

Fans van The Lion King uit 2019 hoeven niet te treuren, vanuit de trailer beelden en websites als IMDb blijkt dat naast de nieuwe toevoegingen ook oude bekenden zoals het duo Timon en Pumbaa hun opwachting zullen maken.

Ontwikkeling
Al vrij snel na de release van de remake uit 2019 werd er besloten om een vervolgfilm te ontwikkelen. Mufasa: The Lion King is sinds 2020 in ontwikkeling, met niemand minder dan Moonlight-regisseur Barry Jenkins aan het roer.



Naast de originele cast zijn acteurs Aaron Pierre en Kelvin Harrison Jr. aan de cast toegevoegd om de jonge Mufasa en Scar hun stemmen te geven. Ook de dochter van sterkoppel Jay-Z en Beyoncé maakt haar filmdebuut in Mufasa: The Lion King.

Release
Disney-fans zullen nog heel even moeten wachten. Mufasa: The Lion King krijgt op 18 december een release in de bioscoop. Het is duidelijk dat Walt Disney Studios verwacht dat gezinnen gedurende de kerstvakantie massaal naar de bioscoop zullen komen.



Mocht je zelf de originele Lion King of de live-action remake uit 2019 weer willen zien, dan kun je beide films kijken op Disney+

NieuwsFilm

meest populair