Terug in de cinema: 'Coraline', de doodenge, maar briljante animatie

Terug in de cinema: 'Coraline', de doodenge, maar briljante animatie

Terwijl ze door haar uitgestrekte oude huis in haar saaie nieuwe stad dwaalt, ontdekt de elfjarige Coraline een verborgen deur naar een vreemd geïdealiseerde versie van haar leven.

Menig jongvolwassene zal zich nog kunnen herinneren dat hij of zij enige nachtmerries overhield aan de stop-motion film Coraline, die vanaf deze week opnieuw in de bioscopen verschijnt. Waarschijnlijk zal de film anno 2024 ietwat minder eng zijn, maar het hele idee en de visuele uitwerking van het parallel universum blijft nog steeds zowel angstaanjagend als geniaal.

Coraline was de allereerste animatiefilm die werd ontworpen en gefotografeerd in echt, stereoscopisch 3D. Ter ere van de vijftiende verjaardag keert Coraline wereldwijd terug naar de bioscoop in geremastered 3D (en 2D) voor nog meer diepte en helderheid.

Verhaal
Een jong meisje loopt door een geheime deur in haar nieuwe huis en ontdekt een alternatieve versie van haar leven. Op het eerste gezicht lijkt deze parallelle realiteit griezelig veel op haar echte leven, alleen veel beter.

Wanneer dit wonderlijke en fantastische avontuur gevaarlijk wordt en haar namaakouders haar voor altijd proberen te houden, moet Coraline rekenen op haar vindingrijkheid, vastberadenheid en moed om haar familie te redden en weer thuis te komen.

Tijdloos
In de trailer zien we dat Coraline een even wonderlijk, leuk en spannend avontuur voor jong en oud is als vijftien jaar geleden.


Coraline is vanaf 15 augustus opnieuw te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair