Disney onthult eerste beelden 'The Mandalorian & Grogu': de eerste 'Star Wars'-film in 7 jaar

Disney onthult eerste beelden 'The Mandalorian & Grogu': de eerste 'Star Wars'-film in 7 jaar

'Star Wars' keert in 2026 eindelijk terug naar het witte doek.

Disney heeft tijdens hun D23-expo de eerste beelden van The Mandalorian & Grugu getoond. Dit wordt de eerste Star Wars-bioscoopfilm sinds The Rise of Skywalker.

De beelden zijn niet online geüpload, maar in dit artikel lees je precies wat het D23-publiek heeft gezien.

Eerste beelden
De korte teaser begint met een voice-over van Din Djarin/The Mandalorian (Pedro Pascal): "Deze jongeling is mijn leerling. Ik ben van beroep premiejager, nu hij onder mijn hoede is, zal ik selectiever zijn in mijn opdrachten." Dit wordt gevolgd door een aantal onthullende beelden. Zo zien we de terugkeer van de 'Razorcrest', het ruimteschip van Din dat in seizoen twee werd verwoest.

Vervolgens zien we dat Din en Grogu achter Zeb Orrelios (Steve Blum) staan in de cockpit van het schip. Zeb was een van de hoofdpersonages in de animatieserie Star Wars Rebels en maakte in seizoen drie van The Mandalorian zijn live-action-debuut.

Star Wars terug in de bios
De teaser eindigde met beelden van een sneeuwplaneet die sterk op Hoth lijkt uit The Empire Strikes Back. We zien Snow Troopers rondlopen op een basis en Din en Grogu die op een AT-ST rijden.


Regisseur Jon Favreau gaf aan dat de opnames van de film pas een aantal weken geleden van start zijn gegaan. Producent en schrijver Dave Filoni uitte zijn enthousiasme over het feit dat Star Wars weer terugkeert naar het witte doek. De film verschijnt in mei 2026 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair