Disney en Pixar kondigen nieuwe 'The Incredibles'-film aan

Disney en Pixar kondigen nieuwe 'The Incredibles'-film aan

Na de films uit 2004 en 2018 werkt Pixar aan een derde Incredibles-film.

Tijdens het grote Disney-fanevenement D23 hebben Disney en Pixar aangekondigd dat ze werken aan een derde animatiefilm in de Incredibles-franchise. Het was Pete Docter, tegenwoordig Chief Creative Officer bij Pixar, die tijdens het evenement de grote verrassing bekendmaakte.

Over Incredibles 3 is voorlopig alleen bekend dat regisseur Brad Bird, ook verantwoordelijk voor de twee eerdere films uit 2004 en 2018, terugkeert. Zijn specifieke rol is echter nog niet bekend.

Incredibles
The Incredibles uit 2004 is de zesde film van Pixar Animation Studios en destijds wist de sterk ontvangen superheldenfilm al $631,7 miljoen op te halen. Dit was onder meer te danken aan de stemmencast bestaande uit Mr. Incredible (Craig T. Nelson), Elastigirl (Holly Hunter) en Frozone (Samuel L. Jackson).

Na 14 jaar verscheen Incredibles 2 en die film was misschien nog wel een groter succes door wereldwijd $1.243 miljoen op te halen. Voor het verschijnen van Inside Out 2 dit jaar was Incredibles 2 de financieel succesvolste film van Pixar.

Pixar
Volgend jaar juni verschijnt de originele Pixar-film Elio en voor 2026 staan twee titels gepland, namelijk Hoppers (maart 2026) en Toy Story 5 (juni 2026). Incredibles 3 lijkt de juni-film in 2027 te moeten gaan worden.



NieuwsFilm