Door dit 'foutje' worden Jake Gyllenhaal en anderen niet betaald voor 'Road House'

Door dit 'foutje' worden Jake Gyllenhaal en anderen niet betaald voor 'Road House'

Doug Liman uit kritiek op Amazon Studios wegens niet gecompenseerde streaming van Road House.

Regisseur Doug Liman is behoorlijk gefrustreerd door streaming-kanaal Amazon Prime Video. Daar is Road House te zien, maar ... niemand die daaraan werkte ziet er een cent van terug.

Op het moment promoot Doug Liman zijn nieuwe film The Instigators met Matt Damon en Casey Affleck. Die zal bij Apple TV+ te zien zijn. Hier in gesprek met IndieWire vertelt Doug geen problemen te hebben met streaming-kanalen, maar wel met de werkwijze.

Streaming is hard nodig
Doug zegt: "We hebben streaming nodig, zodat schrijvers kunnen werken, regisseurs kunnen werken en acteurs kunnen werken. Niet elke film hoeft in een bioscoop te zijn. Ik ben erg voor series en films. Alles mag. Maar wat me frustreert aan Road House is dat we door MGM betaald zijn voor een bioscoopfilm."

Hij vertelt ook: "Vervolgens veranderde Amazon de release in theaters en niemand is daarvoor vergoed. Vergeet het effect op die industrie. 50 Miljoen mensen zagen Road House, maar ik kreeg geen cent, Jake Gyllenhaal kreeg geen cent en producer Joel Silver kreeg geen cent. Dat is niet oké. "

Best bekeken film ooit
De remake is de best bekeken film ooit bij de streaming service. De filmmakers kregen bij de overname van MGM door Amazon de optie voorgelegd om voor een budget van 60 miljoen Amerikaanse dollar een release te hebben in de bioscoop of voor een budget van 85 miljoen dollar te kiezen voor streaming. Ze kozen voor het hoge budget. Hier op TikTok vertelt Doug dat Apple TV+ wel keurig is geweest.

@indiewire After Doug Liman recently told us that he is still mad about not getting compensated fairly with Amazon's treatment of "Road House," he revealed that he's much happier with how Apple treated him with #TheInstigators. See our full red carpet recap at the link in our bio. #indiewire ? original sound - IndieWire

Ook interessant
Meer recensies 'Road House': kijken of skippen?
Op Rotten Tomatoes scoorde de film toen een 75% maar dit is helaas wat lager komen te liggen. Nu krijgt de blockbuster van filmcritici namelijk een... [Lees verder]

NieuwsFilm