Matthew McConaughey heeft een rol in deze 'Texas Chainsaw Massacre'-film en niemand weet het

Matthew McConaughey heeft een rol in deze 'Texas Chainsaw Massacre'-film en niemand weet het

Matthew McConaughey speelt naast Renée Zellweger in 'The Return of The Texas Chainsaw Massacre'.

Matthew McConaughey heeft een mooie filmcarrière opgebouwd. Zijn doorbraak bereikte hij met een ondersteunende rol in Dazed and Confused (1993). Zijn eerste succes als hoofdrolspeler was in A Time to Kill (1996), maar een jaar daarvoor speelde hij ook de hoofdrol in een horrorfilm.

In 1995 kwam het vierde deel in de The Texas Chainsaw Massacre-filmserie uit, The Return of the Texas Chainsaw Massacre of ook bekend als Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation. De film is geschreven, co-geproduceerd en geregisseerd door Kim Henkel.

Verhaal
McConaughey speelt in de film een van de hoofdrollen naast Renée Zellweger en Robert Jacks. The Return of The Texas Chainsaw Massacre volgt vier tieners die Leatherface en zijn moorddadige familie tegenkomen in het achterland van Texas op de avond van hun prom.

McConaughey speelt in de film de rol van Vilmer en Zellweger de rol van een van de tieners, Jenny. De film bevat ook cameo-optredens van Marilyn Burns, Paul A. Partain en John Dugan, die allemaal sterren waren in de originele Texas Chainsaw Massacre-film.

Begin van carrière
McConaughey en Zellweger waren toen ze in The Return of The Texas Chainsaw Massacre nog maar in het begin van hun carrière en dus nog niet de grote Hollywood-sterren die ze nu zijn. McConaughey was net afgestudeerd en van plan om naar Californië te verhuizen toen hij auditie deed voor deze film.


Hij las eerst voor een kleinere rol, maar toen hij hoorde dat Henkel nog op zoek was naar iemand voor de rol van Vilmer, vroeg McConaughey of hij auditie mocht doen voor die rol. McConaughey was zo overtuigend in zijn auditie dat hij ter plaatse de rol van Vilmer kreeg.

Cultstatus
Hoewel The Return of The Texas Chainsaw Massacre slecht presteerde in de bioscoop, heeft het lof gekregen vanwege de manier waarop het zijn eigen serie bespot en reflecteert op het afnemende slasher-genre.


Zowel hedendaagse als moderne critici hebben de prominente elementen van parodie en zelfreferentie in de film opgemerkt, evenals de unieke implementatie van een subplot over een geheime samenleving die Leatherface en zijn familieleden betreft. In de jaren sinds de release heeft de film een cultstatus verworven.

Kijken?
Wil je McConaughey en Zellweger zien in The Return of The Texas Chainsaw Massacre? De film is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.

Ook interessant
Het ijzingwekkende waargebeurde verhaal achter de horrorklassieker 'The Texas Chain Saw Massacre'
Heel wat films zijn gebaseerd of geïnspireerd op waargebeurde verhalen. Bij horrorfilms hoop je dat dit niet het geval is, maar dat is het wel. Zo is... [Lees verder]

NieuwsFilm