Geen miljoenen, maar broodjes: Cate Blanchetts verrassende salaris voor haar rol in 'LotR'

Geen miljoenen, maar broodjes: Cate Blanchetts verrassende salaris voor haar rol in 'LotR'

De actrice onthulde dat ze bijzonder weinig werd betaald voor haar rol in de iconische trilogie.

The Lord of the Rings-trilogie is een van de populairste filmseries van de laatste decennia met een opbrengst van 17 Oscars en bijna 900 miljoen dollar aan de bioscoopkassa's. Je zou verwachten dat de acteurs daar ook van hebben geprofiteerd, maar Cate Blanchett hield er bijzonder weinig aan over.

Blanchett vertelde het iconische openingsverhaal van The Fellowship of the Ring en keerde later nog enkele malen terug in haar rol als elf. Toch onthulde ze dat ze nauwelijks werd betaald voor haar bijdrages.

Niemand werd betaald
Tijdens een interview voor haar nieuwe film Borderlands werd gevraagd welke rol haar het hoogste salaris opleverde. De presentator gokte dat het wel The Lords of The Rings moest zijn.

Maar Blanchett onthulde dat ze de films haar nauwelijks iets opleverde: "Maak je een grapje? Nee, niemand werd betaald om die film te doen." Ook kreeg ze geen deel van de filminkomsten, wat tegenwoordig gangbare praktijk is.

Gratis broodjes
De ware reden dat ze de rol aannam, was omdat ze dolgraag met Peter Jackson wilde werken: " Ik wilde werken met de man die Braindead maakte. Ik kreeg in feite gratis broodjes, en ik mocht mijn elfenoren houden. Vrouwen worden niet zo goed betaald als je denkt."



Maar niet alleen de actrices kregen weinig voor hun rollen in de trilogie. Orlando Bloom vertelde onlangs dat hij "amper" iets kreeg voor zijn rol als Legolas.

NieuwsFilm

meest populair