Het vervolg op deze geliefde fantasyfilm moest een hit worden, maar scoort 0% op Rotten Tomatoes

Het vervolg op deze geliefde fantasyfilm moest een hit worden, maar scoort 0% op Rotten Tomatoes

De film Highlander met Christopher Lambert kreeg snel een vervolg, maar stelde zwaar teleur.

Deze week is de prijzige gameverfilming Borderlands in de Nederlandse bioscopen verschenen. De film van Eli Roth staat op het moment van schrijven op slechts 6% op de Tomatometer. Gelukkig voor de makers behoort de film niet de 0%-club van Rotten Tomatoes.

De film Highlander 2: The Quickening uit 1991 behoort wel tot die club. Het vervolg op Highlander uit 1986 had alles in zich om juist uit te groeien tot een hit.

Dikke domper
Op Rotten Tomatoes zijn er 25 recensies verzameld over Highlander II: The Quickening van regisseur Russell Mulcahy die ook het origineel regisseerde. Hij beschikte weer over de sterren Christopher Lambert en Sean Connery en ook namen als Virginia Madsen, Michael Ironside en John C. McGinley zijn in het vervolg te zien.

Waar de eerste film nog meer opbracht dan het productiebudget, bleek deel twee een flinke flop. Met een productiebudget van $34 miljoen haalde Highlander II slechts een kleine $16 miljoen in de VS op.

"Only one"
De gevatte critics consensus op Rotten Tomatoes luidt: "Er had er maar één moeten zijn", en deze verwijst uiteraard naar het geloof en motto "There can be only one" in de eerste film.


"De film is hopeloos overgeplot; gebeurtenissen en jaren schieten voorbij en stapelen zich op als auto's in een snelwegongeluk. De film is ook verschrikkelijk overgeïllustreerd," schreef TV Guide.

Meer Highlander
In 1994 verscheen nog Highlander III: The Sorcerer ook met Christopher Lambert. Deze film scoort 5 procent op de Tomatometer en in 2000 keerde Lambert opnieuw terug voor Highlander: Endgame, goed voor 11 procent.


Binnenkort moeten de opnames starten voor een compleet nieuwe Highlander met Henry Cavill als de grote held. De regie ligt in handen van John Wick-regisseur Chad Stahelski.

NieuwsFilm

meest populair