Deze beruchte 'Fantastic Four'-film is nooit uitgekomen in de bioscoop

Deze beruchte 'Fantastic Four'-film is nooit uitgekomen in de bioscoop

In 1994 werd de superheldenfilm 'The Fantastic Four' gemaakt, maar de film kwam nooit uit.

In 2005 kwam een eerste Fantastic Four-film uit, die een vervolg kreeg in 2007. In 2015 kwam uiteindelijk een reboot en nu wordt gewerkt aan een andere nieuwe Fantastic Four-film die in 2025 zal uitkomen. Maar wist je dat er al in 1994 een Fantastic Four-film uit had moeten komen?

In 1993 waren Roger Corman en partner Bernd Eichinger op het punt om hun versie van de Fantastic Four uit te brengen, die het oorsprongsverhaal van de groep en hun eerste strijd met nemesis Dr. Doom omvatte. Maar de film kwam nooit uit.

Eichinger
De film, getiteld The Fantastic Four, was gebaseerd op het gelijknamige Marvel Comics-superheldenteam, gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby. In 1983 ontmoette Eichinger Lee al om te verkennen of hij een optie kon verkrijgen voor een film gebaseerd op de Fantastic Four. In 1992 werkten Eichinger en Corman uiteindelijk samen aan de film.

De hoofdrollen waren voor Alex Hyde-White als Reed Richards / Mr. Fantastic, Rebecca Staab als Susan Storm / Invisible Woman, Jay Underwood als Johnny Storm / Human Torch, Michael Bailey Smith als Ben Grimm en Carl Ciarfalio als The Thing, Kat Green als Alicia Masters en Joseph Culp als Victor Von Doom / Dr. Doom.

Trailers
Trailers voor The Fantastic Four werden uitgebracht in bioscopen en op homevideo, de cast promootte de film op festivals en Comic-Con, en er was een datum voor de première van de film. Maar die première ging uiteindelijk niet door en de acteurs kregen het bevel om alle promotie te stoppen.


Lee speculeerde dat Eichinger nooit van plan was de film uit te brengen en dat het gewoon een manier was om de rechten op de personages te behouden terwijl hij financiering zocht voor een grotere aanpassing.

Vernietigd
Eichinger ontkende deze beweringen en zei in plaats daarvan dat Marvel-executive Avi Arad bezorgd was dat The Fantastic Four de franchise zou schaden en de producenten had betaald om de film op te bergen. Corman zei dat hij onder contract stond om de film uit te brengen.


Arad bevestigde dit in 2002 en voegde eraan toe dat hij niet op de hoogte was van de aankomende Fantastic Four-film totdat een fan hem erop wees na het opmerken van Arad's Fantastic Four-shirt. Hij had de film gekocht en, zonder deze te hebben gezien, alle afdrukken laten vernietigen om de release te voorkomen.

Piratenkopieën
The Fantastic Four werd dus officieel nooit uitgebracht, hoewel er sinds 1994 piratenkopieën in omloop zijn en verschillende clips online beschikbaar zijn. Als je dus online zoekt, zal je het misschien terug kunnen vinden.


Het zou tot 2005 duren voordat er een Fantastic Four-film uitkomt. De film kreeg in 2007 een vervolg met Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer. Beide films waren niet zo'n succes, net als de reboot uit 2015. Nu wordt er gewerkt aan een nieuwe Fantastic Four-film met The Fantastic Four: First Steps, die uitkomt in de zomer van 2025.

NieuwsFilm

meest populair