Disney verhoogt prijzen opnieuw: ook in Nederland?

Disney verhoogt prijzen opnieuw: ook in Nederland?

Alweer een streaminggigant die meer geld vraagt een jaar na de laatste prijsverhoging.

Er gaat bijna geen enkele maand voorbij zonder dat een streamingdienst weer de prijzen de lucht in gooit. Nu is Disney weer aan de beurt, maar de grote vraag is nu, geldt dit ook voor Nederland?

Disney heeft laten weten dat alle drie hun streamingdiensten (Hulu, ESPN+ en natuurlijk Disney+) vanaf 17 oktober dit jaar weer duurder zullen worden. Dit komt exact een jaar later na de laatste prijsverhoging, die in oktober 2023 plaatsvond.

Wat te verwachten
Het gaat elke keer om een prijsverhoging van een à twee dollar. Hetzelfde zal gelden voor de bundel van alle drie de streamingdiensten. Het goedkoopste abonnement, Disney+ Basic (dat gekoppeld gaat met reclames) gaat nu bijvoorbeeld van 7,99 dollar naar 9,99 dollar.

Er zijn echter enkele prijzen die niet veranderen. Het dubbele Premium abonnement dat bestaat uit Disney+ en Hulu bundel blijft wel gewoon 19,99 dollar per maand. Wel liet Disney weten dat voor deze prijsverhoging de abonnees wel beschikken over extra voordelen.

Meer
Zo wordt ABC News Live toegevoegd op Disney+ vanaf begin september. Ook zullen andere speciale 'FAST' kanalen verschijnen, zoals eentje die alleen maar om Marvel avonturen draait en een zender waar 24/7 The Simpsons op te zien zullen zijn.



Het is nog even afwachten of de prijzen ook in Europa en Nederland de lucht in zullen gaan, maar die kans is wel groot. Disney begint met de prijsverhoging in Amerika. Als dit goed uitpakt zal de rest van de wereld hoogstwaarschijnlijk volgen.

NieuwsFilm

meest populair