De beste film van Russell Crowe is 'L.A. Confidential', en zijn slechtste heet...

De beste film van Russell Crowe is 'L.A. Confidential', en zijn slechtste heet...

Crowe's nieuwe film 'The Exorcism' verschijnt deze week in de bioscoop.

Russell Crowe is een acteur die natuurlijk geen introductie nodig heeft. Zijn bekendste rol is en blijft die van Maximus in Gladiator, waarvoor hij ook een Oscar won. Deze week verschijnt er een nieuwe film in de bioscoop waarin Crowe de hoofdrol speelt, daarom blikken we terug op zijn sublieme carrière.

We kijken naar Crowes best en slechtst beoordeelde films. Dit wordt gebaseerd op de critici-score op Rotten Tomatoes.

Niet Gladiator
Je zou denken dat Gladiator de best beoordeelde film is van Crowe, maar op Rotten Tomatoes staat de film niet eens in zijn top vijf. Films als The Nice Guys, The Insider en 3:10 to Yuma scoren allemaal hoger, maar de absolute nummer één is L.A. Confidential.

Terwijl de corruptie in Los Angeles in de jaren vijftig toeneemt, onderzoeken drie politieagenten - één preuts, één wreed en één louche - een reeks moorden met hun eigen vorm van rechtvaardigheid. Crowe was destijds nog een onbekende acteur in Hollywood. Zijn casting werd eerst ook risicovol geacht, maar hij bewees het tegendeel.

Poker Face
Vrijwel alle films van Crowe scoorden minstens boven de twintig procent op Rotten Tomatoes, maar dat veranderde twee jaar geleden. Toen kwam namelijk de film Poker Face uit, waarin Crowe de hoofdrol speelt. De film scoorde een rampzalige 9% op Rotten Tomatoes.


Hij speelt een miljardair die een een pokerspel organiseert met hoge inzetten voor vrienden, maar de avond neemt een wending wanneer lang verborgen geheimen worden onthuld, een ingewikkeld wraakplan zich ontvouwt en dieven inbreken. Het is extra zuur dat Poker Face Crowe's slechtst beoordeelde film is, omdat hij het zelf heeft geregisseerd.

The Exorcism
De nieuwste film van Russell Crowe is The Exorcism. Nee, deze film heeft geen connectie met The Pope's Exorcist, de uitdrijvingsfilm waar Crowe vorig jaar in te zien was. In deze film speelt hij een acteur die de hoofdrol in een uitdrijvingsfilm speelt.


Hij begint verontrustend gedrag te vertonen tijdens het opnemen van de film. Zijn vervreemde dochter vraagt ??zich af of hij terugvalt in zijn oude verslavingen of dat er iets sinisterders aan de hand is.

NieuwsFilm

meest populair